RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Vlada HBŽ daje koncesiju za naftno-geološka istraživanja ruskoj naftnoj kompaniji Gaspromnjeft?

Napisano 08.09.2010. 17:56

Ruska naftna kompanija "Gaspromnjeft" predstavila je projekt naftno-geoloških istraživanja u svim općinama Hercegbosanske Županije.

Prema informaciji iz kantonalnog Ministarstva gospodarstva, ministar Vlatko Zrilić zatražio je od općina Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar mišljenje, odnosno suglasnost za prihvaćanje prijedloga za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte na području Hercegbosanske Županije.

Zrilić je rekao za lokalne medije da će, ako općinske vlasti daju saglasnost, odnosno pozitivno mišljenje, a nakon što se završi pravna procedura, "Gaspromnjeft" odmah početi i prva istraživanja koja bi trajala pet godina, a u koja bi ruska naftna kompanija uložila 15 milijuna dolara.

Prema njegovim riječima, ako rezultati istraživanja budu pozitivni, ova ruska kompanija pristupit će eksploataciji nafte u što će uložiti dodatnih 600 milijuna dolara.

Resorni kantonalni ministar potvrdio je da su prezentaciji projekta naftno-geoloških istraživanja u općinama HBŽ prisustvovali predstavnici općinskih vlasti, a u ime ruske kompanije direktor predstavništva Naftne industrije Srbije u Moskvi Željko Kirin i zamjenik generalnog direktora Julij Masijanski, te stručni suradnik za regionalne i inozemne poslove Ivan Dulić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi