RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok ugostio načelnike hercegovačkih općina

Napisano 26.02.2010. 11:28
Čehok

Načelnika općine Široki Brijeg Miru Kraljevića i načelnike još osam hercegovačkih općina, u sklopu programa studijskog putovanja u Varaždin, a koji je organizirala Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu (REDAH)u suradnji sa Razvojnom agencijom Sjever (Varaždin), primio je gradonačelnik Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.


Načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević, načelnici općina Stolac, Grude, Ravno, Kupres, Jablanica, Konjic, Ljubuški, pomoćnik načelnika Posušja i predstavnici REDAH-a su tijekom svog boravka u Varaždinu, a u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta u Hercegovini za kreiranje i promociju osnivanja poslovnih zona" posjetili "Slobodnu zonu Varaždin" gdje ih je direktorica Andreja Mišak upoznala sa načinom formiranja, kao i funkcioniranja "Slobodne zone Varaždin" čiji je osnivač županija, grad Varaždin, općina Trnovec Bartolovečki i dva javna poduzeća u vlasništvu grada. Izaslanstvo načelnika općine iz Hercegovine tijekom studijskog putovanja posjetili su i poduzetničku zonu "Jalkovec" koja je proglašena u 2007. godini za najbolju poduzetničku zonu u Hrvatskoj. Od same ideje do realizacije projekta poduzetničke zone "Jalkovec" u Gradu Varaždinu gradu sa najmanjom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj (oko 6,5%) govorio je Tomislav Bogović iz gradskog poglavarstva Grada Varaždina. U sklopu posjeta zoni "Jalkovec" organiziran je posjet tvrtkama "Bambi" i "Strela". Ovo studijsko putovanje je završeno posjetom poduzetničkoj zoni "Kneginec" predstavljanjem kompletne komunalne i prometne infrastrukture u ovoj zoni od strane načelnika općine Gorana Kaniškog.


"Ovaj studijski posjet Varaždinu kao primjer dobre prakse došao je u pravi trenutak jer smo i mi u Širokom Brijegu pred realiziranjem projekta Poslovne zone "Trn" i ova iskustva će nam sigurno biti od pomoći. Zahvaljujem agenciju REDAH na odličnoj organizaciji ovog studijskog putovanja", izjavio je za ABCportal načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević.


ABC Portaltako treba

Autor: Robbie MO | Napisano 26.02.2010. | (33) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(25)

Čuj na Trnu?! jel zna netko išta više o tome?

Autor: dudu | Napisano 26.02.2010. | (27) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(28)

Anketa

Ustavi