RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska ne smije odnemagati, ali vodstvo BiH se ne želi približiti Europi

Napisano 29.06.2014. 09:07
Hrvatska ne smije odnemagati, ali vodstvo BiH se ne želi približiti Europi

Hrvatska mora ispuniti obećanje da neće usporiti približavanje svojih susjeda Europskoj uniji, izjavila je predsjednica odbora Europskoga parlamenta za kulturu i naobrazbu Doris Pack u Zagrebu na svečanosti kojom je obilježena prva godišnjica hrvatskoga članstva u Uniji.

Pack je napomenula da je Hrvatska mogla i ranije postati članica EU da nije bilo Slovenije.

"Sjećam se da je Sabor donio rezoluciju kojom obećava da Hrvatska nikad neće svojim susjedima to učiniti. Nadam se da ćete to obećanje i ispuniti. Jer to je bila prava šteta, mogli ste dvije godine prije postati članica EU-a", rekla je Pack

Međunarodnu konferenciju "Hrvatska u Europskoj uniji godinu poslije - Mir i socijalna pravda u Europi stoljeće poslije'', u organizaciji ministarstva vanjskih poslova, organizovala je Hrvatska paneuropska unija, prenosi Tanjug.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula rekao je da je za Hrvatsku dobro što je u EU-u.

"Dobro je što smo ostvarili članstvo, ono je transstranački uspjeh", rekao je Picula.

"Godinu dana nakon ulaska građani Hrvatske uglavnom imaju iste probleme kakve su imali i prije, ali sada nismo sami", rekao je Picula, koji smatra kako ne bi bilo dobro da Hrvatska dugo godina ima na svojim granicama čak tri zemlje koje se ne uspjevaju približiti EU.

"Dobar dio naših problema će nestati onog dana kad svi naši susjedi uđu u EU", zaključio je Picula.

Davor Stier, HDZ-ov europarlamentarac prisjetio se 25. godišnjice govora tadašnjega srbijanskog dužnosnika Slobodana Miloševića na Gazimestanu na Kosovu, kojim je počeo raspad Jugoslavije.

''Tijekom prve godine članstva hrvatski su se europarlamentarci zauzeli da se Bosna i Hercegovina vrati na dnevni red, kako bi se približila Europskoj uniji, rekao je Stier, ali Doris Pack smatra da se "vodstvo BiH ne želi približiti Europi".

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi