RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Penava novi vukovarski gradonačelnik

Napisano 30.06.2014. 08:38
Penava novi vukovarski gradonačelnik

Nova izborna pobjeda HDZ-a u Vukovaru. U drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Ivan Penava pobijedio je Željka Sabu i to za 191 glas. Penava je osvojio 50 cijelih 19 posto, a Sabo 48 cijelih 85 posto glasova birača.

Birači u Vukovaru na danas održanom drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika, povjerenje da u idućem razdoblju upravlja gradom dali su HDZ-ovu Ivanu Penavi, kandidatu koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ.

Prema privremenim i neslužbenim podacima vukovarskog Gradskog izbornog povjerenstva, za Ivana Penavu glasovalo je 7.137 odnosno 50,19 posto birača, a za Željka Sabu, koji je nakon pet godina upravljanja Vukovarom (kao SDP-ov gradonačelnik), na izbore izašao kao neovisni kandidat 6.946 odnosno 48,85 posto birača.

Od ukupno 27.172 birača, u drugom krugu izbora u Vukovaru odazvalo se 14.220 odnosno 52,33 posto birača koji su imali prigodu glasovati na 32 izborna mjesta.

U prvom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Vukovara održanim prije dva tjedna, kada su održani i izbori za Gradsko vijeće na kojma je najveći broj glasova osvojila koalicija predvođena HDZ-om, od šest kandidata za gradonačelnika najviše glasova su dobili Ivan Penava za kojeg je glasovalo 47,4 posto birača i Željko Sabo kojeg je podržalo 34,6 posto vukovarskih birača.

Prijevremeni izbori održavaju se zbog neizglasavanja gradskog proračuna za ovu godinu. Podsjetimo, Penava i Sabo i lani su bili protukandidati na izborima za gradonačelnika. Tada je izabran Željko Sabo, a ove je godine pobjeda u prvome krugu Ivanu Penavi izmaknula za manje od tri stotine glasova.

Milanović: Vlada ne može građanima nametnuti tko će im biti gradonačelnik

Predsjednik Vlade Zoran Milanović ocijenio je da na lokalnim izborima u Vukovaru građani biraju između politike prošlog stoljeća i politike koja zagovara normalan život.

S jedne strane, imamo ekipu i stožer u Vukovaru koji ga žele vratiti tamo gdje je bio prije 20 godina i, s druge strane, politički blok u kojem se ljudi okupljaju bez obzira jesu li Hrvati ili Srbi, a koji žele normalan život i napredak koji je vidljiv u proteklih pet-šest godina koliko je gradonačelnik bio Željko Sabo, rekao je Milanović danas u Supetru odgovarajući na novinarski upit kakva su mu očekivanja od izbora u Vukovaru.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi