RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska premijerka dolazi u posjet srednjoj Bosni i Mostaru

Napisano 03.12.2010. 09:02

Hrvatska premijerka dolazi u posjet srednjoj Bosni i Mostaru

Jadranka Kosor i Ivo Josipović imaju ista gledanja da Hrvati u BiH moraju biti ravnopravni s druga dva naroda


Hrvatska premijerka Jadranka Kosor trebala bi do sredine ovoga mjeseca doći u posjetu Bosni i Hercegovini, napose Hrvatima, doznaje Večernjak. Kosor će, kako se doznaje, obići hrvatska područja u središnjoj Bosni, a zatim i u Hercegovini. Protokol ovoga posjeta se još uvijek razrađuje, ali se očekuje da će se premijerka i predsjednica HDZ-a Hrvatske susresti i s čelnicima dva HDZ-a u Bosni i Hercegovini čije je potpisivanje sporazuma o suradnji oko zajedničke uspostave vlasti ocijenila radosnom viješću.

Josipović i Kosor

Hrvatska premijerka J. Kosor dolazi u BiH nakon nedavnog posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Mostaru. Josipović i Kosor imaju identična stajališta oko statusa Bosne i Hercegovine, kao i položaja Hrvata u ovoj zemlji. Državni vrh Hrvatske smatra da Hrvati moraju imati jednaku poziciju u vlasti kao i druga dva naroda Srbi i Bošnjaci. Pri tome Zagreb ne ulazi u zamke da u međunarodnim susretima ne sugerira o tome što je dobro za Hrvate, nego osluškuje poruke hrvatskih političara u BiH. Zanimanje za regiju, napose BiH stalno raste o čemu svjedoče čak i dokumenti koji cure s WikiLeaksa, ali i gotovo svakodnevnim posjetama državnih dužnosnika SAD-a, Njemačke, Srbije, Turske. Zbog toga je jako značajno pojačano angažiranje Republike Hrvatske.

Potpora jedinstvu

Uz ustavne promjene, koje su nesumnjivo najveći izazov s kojim će se BiH suočiti, jednako tako važno je i pitanje odnosa službenog Zagreba prema Sarajevu, kao i jačanja veza s Hrvatima u BiH koji su u svojevrsnoj političkoj ofenzivi koja se pokazala naročito značajnom nakon približavanja stajališta dva HDZ-a i rušenja koncepta kojima je cilj bio dalje podijeliti Hrvate s uspostavom vlasti.

| VL |


Dolaci Jaca , kao i do sada svii iz ZG, da PRODA tj. podkusuri s nama .
Ona dolazi poslje posjete islamskim zemljama -sponzorima terorizma kojima je nudila nekakve projekte da bi kao izvukla RH iz krize i dobila je ZADAĆU da i dalje s nama KUSURAJU za korist ISLSMISTA u BiH tj. muslimana tzv. bošnjaka.

Ne pomažite više , ako Boga znate NESaTI ĆEMO od te vaše brige.

Autor: sred.bosna | Napisano 03.12.2010. | (34) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(29)

Anketa

Ustavi