RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Identificirani posmrtni ostaci 22 osobe iz Hrvatske i BiH

Napisano 01.07.2015. 14:38

U organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale hrvatskog Ministarstva branitelja u utorak je na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu održana identifikacija posmrtnih ostataka 22 osobe ekshumirane iz zajedničkih i pojedinačnih grobnica na području Hrvatske te preuzetih iz Bosne i Hercegovine.

Pozivu na identifikaciju se odazvalo 19 obitelji koje su konačno i identificirale posmrtne ostatke svojih članova, priopćilo je Ministarstvo branitelja.

Identificirani posmrtni ostaci četiriju osoba odnose se na 1991./'92. godinu (Vukovar, Vinkovci, Batinjani te posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti iz BiH), dok se posmrtni ostaci preostalih 15 osoba odnose na 1995., pri čemu je pet osoba ekshumirano na području Sisačko-moslavačke županije, dvije osobe na području Šibensko-kninske županije, tri osobe u Zadarskoj županiji, dvije osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije osobe u Karlovačkoj županiji te jedna osoba na području Ličko-senjske županije.

Nakon današnje identifikacije, Uprava za zatočene i nestale još uvijek traži 1589 nestalih osoba, odnosno, 933 osobe nestale 1991./'92. godine te 656 osoba nestalih 1995. godine.


Nema komentara

Anketa

Ustavi