RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nova zračna luka u Zagrebu nosit će ime Franje Tuđmana

Napisano 28.06.2015. 21:37

Ministar prometa, pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za Dnevnik NOVE TV potvrdio ja kako će s novi terminal Zagrebačke zračne luke zvati po hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

 - Da, zvat će se po prvom predsjedniku, to uopće nikad nije bilo niti upitno. Dakle, s koncesionarima, što dozvoljava i koncesijski ugovor, o tome razgovaramo posljednjih par mjeseci i u trenutku puštanja novog terminala, on će se zvati po imenu prvog hrvatskog predsjednika, dakle Franje Tuđmana. To apsolutno nije upitno, to nije vrijedno bilo kakve javne rasprave danas u Hrvatskoj, kazao je ministar.

Kazao je kako ta odluka nije donijeta niti uvjetovana političkim pritiskom HDZ-a.

 - Franjo Tuđman je hrvatski predsjednik, antifašist, partizan, on je moj Zagorec. Mi o tome, kažem, razgovaramo već nekoliko mjeseci, 3. srpnja je i Povjerenstvo za praćenje koncesije i davatelj koncesije, Vlada RH, ionako je planirala da novu zračnu luku, dakle ne staru zračnu luku, a to je na Božić 2016. godine i to je investicija od 220 milijuna eura, jednostavno imenuje imenom predsjednika. To je za nas normalno, pošto HDZ koji je vladao Hrvatskom mnogo, mnogo godina, nikad im to nije palo napamet pa im evo niti sad nije palo napamet. Eto bez političkog pritiska, zračna luka će se zvati Zračna luka Franjo Tuđman.


Nema komentara

Anketa

Ustavi