RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivo Josipović: 'Podržao bih i tri federalne jedinice u BiH'

Napisano 16.01.2010. 22:05

Novoizabrani predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da nije pametno i mudro izvana forsirati formule za BiH, već da formulu moraju naći tri konstitutivna naroda zajedno i sami. On je kazao da bi podržao i tri federalne jedinice ako se o tome dogovore narodi u BiH.

Ivo Josipovic"Sve što bi se izvana nametnulo bilo bi kratkoga vijeka", ocijenio je Josipović i dodao da je apsolutno na istom fonu kao i predsjednik Srbije Boris Tadić, odnosno da službeni Zagreb, kao i Beograd, želi da podrži dogovor tri naroda u BiH.

On je istakao da je sadašnja organizacija BiH legalna i legitimna i da nije na njemu da je mijenja.

"Kada bude drugačije, kada se o tome bude razgovaralo, onda ćemo promijeniti stav. Kada vi promijenite svoju organizaciju, to će za mene biti relevantno", rekao je Josipović za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina".

Na pitanje da li bi podržao BiH uređenu sa tri federalne jedinice, od kojih bi jedna bila sa hrvatskom većinom, Josipović je rekao da će apsolutno i to podržati ako se o tome dogovore tri naroda.

On je dodao da želi i sa političkog i sa ljudskog aspekta da BiH nađe ključ svoje organizacije, da tri konstitutivna naroda nađu formulu oko koje će se složiti, koja će biti pravedna, odnosno koja će biti smatrana pravednom za sve.

 

Srna


PravDA za Hrvate BiH!

Autor: Mike Hunt | Napisano 17.01.2010. | (26) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(26)

I ja bih, Ivo! :D

Autor: dudu | Napisano 17.01.2010. | (26) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(25)

pa kako cemo se dogovorit sa srbima i balijama kad se nemoremo svama dogovorit a pogledaj samo tko je stvara tu lipu nasu kolko je generala iz Herceg bosne.a ti si samo jos jedan promasaj Hrvata a oni koji su ti dali glas mrze sve sto se zove HRVATSKO

Autor: joza | Napisano 18.01.2010. | (27) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(24)

Anketa

Ustavi