RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Smijenjena Hloverka

Napisano 19.01.2010. 19:57

S devet glasova za i jednim protiv Programsko vijeće HRT-a smijenilo je urednicu Informativnog programa HTV-a Hloverku Novak-Srzić. Protiv smjene bila je jedino vijećnica Anja Šovagović. Za v.d. urednika Informativnog programa, sa sedam glasova za i tri nevažeća, izabran je Renato Kunić, dosadašnji urednik unutarnje politike IP-a HTV-a. Njega je predložio privremeni ravnatelj HTV-a Mislav Stipić do izbora novog glavnog urednika IP-a preko natječaja.

Prethodno je Hloverka Novak-Srzić ponudila mandat na raspolaganje, a zahtjev za njezinu smjenu podnio je još početkom prosinca bivši ravnatelj HTV-a Blago Markota.

Prije glasovanja Novak-Srzić je izrazila zadovoljstvo što je privremeno ravnateljstvo HRT-a dalo mišljenje da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za njezinu smjenu.

Privremeno ravnateljstvo održalo je u stanci hitnu sjednicu nakon koje je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio da ravnateljstvo davanje mandata na raspolaganje Hloverke Novak-Srzić smatra moralnim činom koji podupire s obzirom na nezadovoljavajuće stanje u Informativnom programu te vidljive subjektivne i objektivne poteškoće u radu tog programa. Stoga su Vijeću predložili razrješenje dosadašnje glavne urednice.

Sjednica Vijeća počela je raspravom o programskom usmjerenju. Bilo je riječi i o propustima prilikom prijenosa konferencije za novinare HDZ-a i izlaznim anketama na predsjedničkim izborima.

Novak-Srzić je rekla da je glavni krivac za to što HRT nije imao izlazne ankete Državno izborno povjerenstvo koje ih je zabranilo. Tu su odluku uspjele promijeniti komercijalne televizije, ali za HRT je bilo prekasno zbog odredbi Zakona o javnoj nabavi.

Raspravljalo se i o grešci prilikom emitiranja vremenske prognoze i zaključeno je da će se HRT još jednom ispričati i gledateljima i Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Otvaranje ponuda za mjesto glavnog ravnatelja HRT-a

Na kraju sjednice otvorit će se ponude pristigle na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Stigle su 22 prijave.
Procedura izbora glavnog ravnatelja HRT-a trebala bi biti završena u roku od 45 dana od otvaranja prijava. U tom bi razdoblju Programsko vijeće trebalo obavijestiti podnositelje prijava o izboru.
Ne izabere li Vijeće novog ravnatelja, bit će raspisan novi natječaj.

 

hrt.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi