RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Josipović: Uskoro zajednička platforma hrvatske politike prema BiH

Napisano 11.01.2011. 14:50
Josipović u Mostaru

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović najavio je danas da će uskoro zajedno s Vladom izaći u javnost sa zajedničkom platformom hrvatske politike prema BiH. Vlada i ja izaći ćemo sa zajedničkom platformom politike prema BiH, kao i prema nekim drugim pitanjima, jer smo prema Ustavu sukreatori vanjske politike, izjavio je Josipović novinarima nakon današnje sjednice Gospodarskog savjeta na Pantovčaku.

"BiH je prijateljska država s kojom smo najviše povezani i čiju suverenost podržavamo, a Hrvatska nema nikakvih ambicija miješati se u unutarnje poslove BiH, već je zanimaju dobra suradnja i jednakopravnost hrvatskog naroda", istaknuo je Josipović odgovarajući na pitanje o problemima Hrvata u procesu formiranja vlasti u BiH nakon prošlogodišnjih izbora.

Josipović je naglasio kako mu je iznimno drago što je svaki političar s kojim je razgovarao, bez obzira radi li se o Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima, prepoznao situaciju "u kojoj hrvatski narod u BiH nema uvijek iste mogućnosti u postupku donošenja odluka".

"Očekujem da će se i u postupku konstituiranja vlasti i poslije kada na red dođu reforme napraviti određene korekcije oko kojih će se sva tri naroda usuglasiti i koji će BiH afirmirati kao zemlju nacionalne ravnopravnosti i efikasnu zemlju", rekao je Josipović dodavši kako je temeljna postavka hrvatske politike prema BiH podržavanje njezina puta u EU i NATO.

Fena


Platforma (pren. program rada, bitni politički princip kakve stranke, grupe, pokreta
b. polazna točka, osnova takvog programa )

A kaže yusipović "BiH je prijateljska država s kojom smo najviše povezani i čiju suverenost podržavamo, a Hrvatska nema nikakvih ambicija miješati se u unutarnje poslove BiH"

Mislim da JE ova priča sama u sebi pritvriječna , osim kao neće PLATFORMA vlasti iz Zg biti kao i mesićeva, a to znači da će vlasti iz ZG nastaviti kontinutet politike koja se ogleda u tome da smo POTURIČKO ROBLJE U nametnutoj FBiH.

Stoga teba reči tim izdajnicima iz Zg da nas se KANU i prestanu trgovati s pravima Hrvata iz BiH i snašim NJIVAMA tj IMOVINOM .

Ostavite se ako Boga znate takve brige o nama , UKINU će nas ta vaša birga s ovih prostora.

Jedini MOGUĆI način da Hrvati opstanu na ostaku , ostatka povijesne hrvatske zemlje BiH JESTE suverenističko vodstvo Hrvata u BiH , koje neće slušati diktat naših NEPRIJATELJA iz ZG, mislim na vlasti ne narod, i koji će s Dodikom, Bog mu dao MUDROSTI i ZDRAVLJA jer je pencili ISLAMSKOJ POLITICI, osigurati Hrvatima BiH HR HB tj. obnoviti našu republiku KRVLJU i svim vrstama i stupnjeva PATNJIH stvorenu.

Autor: sred.bosna | Napisano 11.01.2011. | (31) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(23)

U svakom slučaju, Josipović ima pozitivnu ocjenu, a pogotovo bolju ocjenu od bilo kojeg drugog političara iz Zagreba.

To nije jedna ili dvije izjave, već godinu dana kontinuiranog pozitivnog djelovanja. Melem nakon Mesića!

Autor: Leonardo Da Vinci | Napisano 12.01.2011. | (25) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(24)

Anketa

Ustavi