RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kosor s Papom razgovarala i o položaju Hrvata u BiH

Napisano 14.03.2010. 11:30
Jadranka Kosor

VATIKAN - Iz Vatikana izlazim dodatno osnažena za sve teške poslove koji čekaju hrvatsku vladu, kazala je u subotu premijerka Jadranka Kosor nakon privatne audijencije kod pape Bendikta XVI, kojeg je pozvala da iduće godine posjeti Hrvatsku. Naglasila je da je u Vatikanu dobila snažnu potporu za završetak pregovora o hrvatskom ulasku u ...
... EU i papi Benediktu XVI zahvalila na potpori koju Sveta Stolica daje Hrvatskoj od početka osamostaljenja, kao i potpori na ulasku u EU.

"Posebno sam mu zahvalila što je Papa istaknuo ove godine da je arbitražni sporazum sa Slovenijom dobar sporazum i način na koji se mogu rješavati nesporazumi. To je meni i Vladi bila iznimno važna potpora u tome trenutku", naglasila je Kosor, dodavši kako je Sveti otac danas ponovio da je to način na koji se rješavaju takva pitanja i problemi.

Kosor novinarima nakon audijencije istaknula da su u kontekstu završetka pregovora o ulasku Hrvatske
u EU kao 28. članice razgovarali i o Papinom posjetu Hrvatskoj.

"Dakako da sam ovaj trenutak iskoristila da pozovem Svetog oca da dođe u Hrvatsku. Rekla sam Svetome ocu da bi nam to bila dodatna snaga i u tom kontekstu smo razgovarali o pozivu i mogućem dolasku Svetog
oca. Ne usudim se ništa prejudicirati, ali reakcije su izvrsne. Ako dobro iščitavam reakcije Svetog oca, to bi se moglo dogoditi sljedeće godine", kazala je.

Navela je da je Svetom ocu izrazila odlučnost da Hrvatska ove godine završi pregovore s EU, javila je Hina.

Premijerka je s papom Benediktom XVI razgovarala i o potpori koju Hrvatska pruža svojim sudsjedima, jugoistoku Evrope, na njihovome,  kako je rekla, evropskome putu, a posebice o položaju Hrvata u BiH.

O toj je temi premijerka razgovarala i s državnim tajnikom Tarcisiom Bertoneom i pritom je, kako je rekla, istaknula da Hrvatska daje čvrstu potporu opstojnosti BiH kao jedinstvene države s tri konstitutivna naroda.

"Izložila sam sve ono što činimo u potpori Hrvatima u BiH kako bi ne samo opstali nego da se i oni koji su morali otići iz svojih domova vrate", dodala je.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi