RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ljubušak Mario Šiljeg imenovan za zamjenika ministra zaštite okoliša i prirode u Vladi RH

Napisano 26.02.2016. 14:03

Na zatvorenom dijelu jučerašnje sjednice Vlade RH za zamjenika ministra okoliša imenovan je dr. sc. Mario Šiljeg koji je podrijetlom iz Ljubuškog.

Mario Šiljeg diplomirao je 2000. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije na kojem je 2008. i doktorirao. Docent je i znanstveni suradnik u području inženjerstva okoliša na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Tijekom poslijediplomskog obrazovanja stručno se usavršavao na Kemijskom institutu u Ljubljani. Radio je i kao stariji istraživač na Energetskom institutu “Hrvoje Požar”, a od 2011. do 2012. bio je ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša.

Od 2005. do 2011. bio je voditelj projekata kemijske tehnologije u Vodotehnici d.d. iz Zagreba. “Ova dužnost je prije svega odgovornost i obveza prema svim žiteljima Hrvatske i njihovu pravu na zdrav život i okoliš. Očuvati iznimna prirodna bogatstva i poboljšati stanje okoliša, a istodobno pridonijeti održivom energetskom razvoju i gospodarskom rastu kroz nova zelena radna mjesta, također je i stručni izazov. Vjerujem kako ću, uz kolegice i kolege iz ministarstva, skupa s ministrom Slavenom Dobrovićem i sam pridonijeti ostvarenju tih ciljeva”, izjavio je novi zamjenik ministra okoliša i prirode Šiljeg. Inače, on se specijalizirao za vođenje projekata iz inženjerstva okoliša te je sudjelovao u izradi studija, istraživanja i izgradnje brojnih postrojenja iz sektora vodnog gospodarstva.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi