RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Most zajedništva u Stonu

Napisano 30.05.2010. 15:06
Ston

Ston je jučer bio domaćin brojnim kulturno–umjetničkim društvima, povijesnim postrojbama i glazbenim sastavima iz Dalmacije i Hercegovine, koji su se okupili kako bi sudjelovali u snimanju milenijske fotografije na Stonskim zidinama. Gotovo 3.000 ljudi fotografirao je poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman na svojoj 199. milenijskoj fotografiji, u sklopu projekta „Most zajedništva - Ston 2010.“ koji je pokrenula udruga „DalmaHerc“ u suradnji s Općinom Ston.

Cilj je povezati Damaciju i Hercegovinu ili, kako su istaknuli na pozivu svim sudionicima „vjenčati Neretvu i Jadran“.

- Široka srca smo prihvatili ovu ideju DalmaHerca i otvorili Ston svim sudionicima projekta, a plan je da se i sljedećih godina održava na drugim lokacijama s ciljem povijesnog, kulturnog i gospodarskog povezivanja dviju regija - kazao je načelnik Općine Ston Vedran Antunica.

Svi koji su jučer bili u Stonu koji je odisao pozitivnom energijom Hrvata iz raznih krajeva Dalmacije i Republike Hrvatske te Herceg-Bosne kao i Hrvata iz Crne gore  mogli su vidjeti jedno nevjerovatno okruženje i veliku raznolikost narodnih nošnji i uniformi povijesnih postrojbi hrvatske vojske. Projekt koji je udruga pokrenula te ga napokon uspješno realizirala samo je početak suradnje ove dvije regije koje su oduvijek jako povezane te ćemo nastaviti i dalje raditi na kvalitetnim projektima s obje strane granice.

Portal prijateljstva Dalmacije i Hercegovine


Nema komentara

Anketa

Ustavi