RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Nema više Bosne i Hercegovine u Slobodnoj Dalmaciji

Napisano 02.06.2010. 16:42
Slobodna Dalmacija

Od danas 2. lipnja 2010. godine u splitskom dnevniku Slobodna Dalmacija više ne postoji rubrika Bosna i Hercegovina, koja je donosila novosti iz BiH. Nakon što su bili praktično jedina novina na hrvatskom jeziku, koja je u vremenu rata i poraća pratila događaje s prostora BiH, tadašnje uredništvo Slobodne Dalmacije je pokrenulo nedugo zatim i projekt zasebne dnevne novine za područje BiH pod imenom Slobodna BiH.

Projekt je uspješno funkcionirao skoro četiri godina i tadašnja Slobodna BiH imala je pet dopisništava u BiH i prodavala se u 10 tisuća primjeraka.

Promjenama na političkoj sceni u Hrvatskoj ukida se Slobodna BiH, ali Bosna i Hercegovina je i dalje bila značajno zastupljena u Slobodnoj Dalmaciji, tako da su se čitatelji u Hrvatskoj mogli informirati o događajima u BiH.

Ulaskom EPH u Slobodnu Dalmaciju, odnosno kada je postala većinski vlasnik, zastupljenost tema iz BiH postala je sve manja, da bi se događaji iz BiH prezentirali samo na jednoj posebnoj stranici, a da bi od danas i ona bila ukinuta.

Ovo je nastavak medijske izolacije kada je u pitanju BiH, napose Hrvati u BiH, u hrvatskim medijima. Za razliku od politike koju sada promovira hrvatski predsjednik Ivo Jospović, da je BiH strateški partner za Hrvatsku, susjedna zemlja s kojom dijeli granicu dužu od tisuću kilometara i u kojoj žive i pripadnici hrvatskog naroda, za hrvatske medijske tajkune ta politika očito nije u trendu.


Nema komentara

Anketa

Ustavi