RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

ODLUKA SRBIJANSKE VLADE: Hrvatski ministar obrane nije dobrodošao u Srbiju

Napisano 26.04.2018. 22:21

Srbijanska vlada odlučila je u četvrtak proglasiti nepoželjnom osobom hrvatskog ministra Damir Krstičevića, priopćeno je u Beogradu.

"Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici odlučila o mjerama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsjednik vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Кrstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju", navedeno je u priopćenju objavljenom poslije današnje sjednice, prenosi Hina.

Srbijanska vlada u priopćenju je navela da je mjere reciprociteta donijela "kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH od 21. travnja 2018. o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina" na teritorij Hrvatske.

"Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske suradnje i poštovanju temeljnih europskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi", istaknuto je u priopćenju.

Navodi se kako "Vlada Republike Srbije ostaje opredijeljena izgradnji dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom, suzdržavajući se od postupaka koji mogu pridonijeti narušavanju odnosa sa susjedima".

Vlada u Beogradu "ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regiji i poštivanju europskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regije", navodi se u priopćenju objavljenom nakon današnje sjednice srbijanske vlade.


Nema komentara

Anketa

Ustavi