RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Premijerka Kosor ipak dolazi u srednju Bosnu. Protokol isti

Napisano 07.02.2011. 08:31

Posjet - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor mogla bi već u srijedu, 9. veljače biti u BiH

Premijerka Kosor ipak dolazi u srednju Bosnu. Protokol isti

Posjetit će bolnicu u N. Biloj, a potom će se susresti s gospodarstvenicima te s hrvatskim političarima u BiH

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor mogla bi već u srijedu, 9. veljače realizirati svoj ranije prolongirani posjet središnjoj Bosni. Neslužbene informacije do kojih je došao Večernjak, govore da se pokušava organizirati njezin dolazak u srijedu, uz vjerojatno isti protokol kao i prije tri tjedna, kada je zbog magle na sarajevskoj zračnoj luci posjet morao biti otkazan.

Kosor u središnjoj Bosni

To znači da će hrvatska premijerka najprije posjetiti bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, a potom se u Franšiznom centru u Vitezu ili na nekoj drugoj lokaciji sastati s gospodarstvenicima iz središnje Bosne. Kosor bi se trebala sastati i s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka u BiH. Njezin dolazak u središnju Bosnu ovog tjedna imao bi višestruk značaj. Osim što bi se potvrdila zainteresiranost hrvatskog državnog vrha za prilike u BiH i položaj Hrvata u ovoj zemlji, dolaskom premijerke Kosor skreće se pozornost na politički vrlo osjetljivu Županiju Središnja Bosna, gdje su Hrvati prvi put nakon potpisivanja Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, nadglasani prilikom konstituiranja vlasti.

Ne treba sumnjati da će hrvatski politički predstavnici u BiH i središnjoj Bosni o tome informirati premijerku Kosor.

Početkom idućeg tjedna, odnosno 14. veljače u BiH bi ponovno trebao doći i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Josipović u Sarajevu

On je prihvatio poziv direktora festivala Sarajevska zima da bude gost ove manifestacije u glavnom gradu BiH. Predviđen je i svečani ručak na kojem će se, uz Josipovića, vjerojatno naći i pojedinci iz političkog vrha BiH. U svakom slučaju, vrlo intenzivan angažman hrvatskoga državnog dvojca u BiH.

| VL | HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi