RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prometno povezivanje preduvjet razvoju Jadransko-jonskog prostora

Napisano 11.07.2016. 21:01

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak izaslanike Jadransko-jonske euroregije u povodu 10. obljetnice osnutka te inicijative, a oni su je izvijestili o postignućima i planovima s naglaskom na završetak Jadransko-jonske ceste te drugih prometnih projekata, priopćeno je iz njezina ureda.

U izaslanstvu su predsjednik Jadransko-jonske Euroregije i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, prvi potpredsjednik i predsjednik regije Abruzzo Luciano D'Alfonso, potpredsjednik i predsjednik regije Tirane Aldrin Dalipi, župan Istarske županije Valter Flego, predsjednik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg te gradonačelnika Kotora Aleksandar Stjepčević i generalni tajnici Jadransko-jonske Euroregije Francesco Cocco i Luka Vidak.

Predstavnici su izvijestili predsjednicu Grabar-Kitarović o radu Udruge, postignućima u proteklih deset godina te o budućim planovima.

Razgovaralo se i o važnosti završetka Jadransko-jonske ceste te izgradnji i tehnološkoj nadogradnji željeznice od Ravene do Brindisija kao i o unaprjeđenju zračnih, pomorskih putničkih i teretnih prekojadranskih veza, navodi se u priopćenju.

Predstavnici Jadransko-jonske euroregije drže da je prometno povezivanje preduvjet ukupnom razvoju Jadransko-jonskog prostora.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi