RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Plenković: HDZ će Hrvatima u BiH pružati kontinuiranu podršku

Napisano 09.07.2016. 16:26

Andrej Plenković jedini HDZ-ov kandidat za predsjednika stranke koji će se birati 17. srpnja po načelu "jedan član - jedan glas“ predstavio je svoj izborni program i temeljen vrijednosti za koje će se zalagati, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković je program predstavio u pratnji voditelja svog izbornog stožera, generala Damira Krstičevića, te glasnogovornika i kolege iz Europskog parlamenta Davora Ive Stiera.

"Moja je glavna misija vratiti povjerenje birača vjerodostojnom i dosljednom politikom HDZ-a“, poručio je Plenković.

Izjavio je da je "HDZ je državotvorna stranka hrvatskog naroda koja zastupa nacionalne interese i tradicionalne i kršćanske vrijednosti".

Osvrnuo se i na HDZ u vrijeme osamostaljenja i obrane države u Domovinskom ratu, pri čemu je istaknuo žrtvu hrvatskih branitelja za koje je rekao da su u temelju hrvatske države.

"Osuđujemo svaki totalitarizam bez obzira na njegov ideološki predznak", kazao je Plenković, te istaknuo kako je potrebno nadilaženje ideoloških razlika za ostvarenje šireg društvenog konsenzusa.

Kao važan dio modernizacije javnog sustava, istaknuo je stvaranje preduvjeta za elektroničko glasovanje na izborima. Poručio je kako je potrebno osnažiti pravosuđe kako bi se vratilo povjerenje građana u pravnu državu.

Plenković je iznio i brojne točke svog gospodarskog programa koje bi služile jačanju ekonomije i smanjenju javnog duga, sa naglaskom na prometnu infrastrukturu i turizam.

Spomenuo je kako će se HDZ zalagati za Hrvate u BiH te im pružati kontinuiranu potporu.

Unatoč spekulacija, nitko se od istaknutih članova HDZ-a nije pojavio sa potpisima, tako da je izvjesno kako će Plenković 17. srpnja biti izabran za predsjednika HDZ-a.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi