RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

'Rasprodaju hrvatskog srebra ćemo zaustaviti, a Liniću i Milanoviću sudit ćemo zbog veleizdaje!'

Napisano 13.04.2013. 11:09
\'Rasprodaju hrvatskog srebra ćemo zaustaviti, a Liniću i Milanoviću sudit ćemo zbog veleizdaje!\'

'Ekonomski ubojica' Slavko Linić, kako ga već mjesecima nazivaju pojedini hrvatski intelektualci koji se protive rasprodaji 'hrvatskog srebra', najavio je prije par dana da će do kraja ovog mjeseca objaviti natječaj za prodaju jedinih preostalih hrvatskih financijskih institucija: Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke. Ta istovremeno tužna i skandalozna vijest u hrvatskoj je javnosti prošla dosta nezapaženo, skrivena morem drugih nevažnih a tobože senzacionalnih vijesti.
No, unatoč skrivanju činjenice da će Vlada premijera Milanovića, samo zbog otplate mrvice duga, odnosno kamata na dug, prodati i posljednje vrijedne hrvatske tvrtke i banke, reagirali su brojni hrvatski intelektualci.

Miliša: Uskoro će Linić i hrvatske šume proglasiti vlastitom prćijom!
- Namjerno se odvlači pozornost od bitnih stvari, kako bi se nazapaženo moglo prodati sva preostala imovina u bescjenje. Uskoro se, tako, može očekivati da hrvatskoj javnosti 'bace kost' oko koje će se mnogi glodati, dok će Linić, u isto vrijeme, i Hrvatske šume proglasiti vlastitom prćijom, koju će potom za 'siću' prodati strancima. Poznato je, naime, da ministar financija provodi strategiju ekonomskog porobljavanja Hrvatske i otimačine zadnjih preostalih resursa. Ako Milanovićeva vlada još neko vrijeme ostane na vlasti, sigurno će na sličan način, kao što sada 'za siću' prodaju Croatia osiguranje i HPB, pokušati prodati i hrvatske šume, vode, nacionalne parkove i otoke, dakle ono posljednje što nam je ostalo. Zbog siromaštva, gladi i poreza na nekretnine već danas se u bescjenje masovno prodaju kuće, pogotovo u priobalju, a trend jeftine rasprodaje hrvatske djedovine u budućnosti će se i nastaviti. No, Liniću i ostalima poručujemo da takva politika neće proći, te da ćemo pod svaku cijenu spriječiti rasprodaju hrvatskih šuma, voda, nacionalnih pakova i otoka. Žestoka pobuna već je  počela, a predvode ju slobodnomisleći hrvatski intelektualci, te pojedini sindikati koji su, čini se, napokon došli pameti – ističe dr. Zlatko Miliša, društveni i politički analitičar, koji potom pojašnjava da su se oko nastojanja da napokon spriječe nasilno i brzo propadanje Hrvatske u zadnje vrijeme okupili i s istim ciljem umrežili mnogi istaknuti hrvatski znanstvenici i intelektualci.

Pavuna, Kulić, Jučrić, Tomac, Domazet... na istom zadatku
- Sve je više znanstvenika i stručnjaka okupljenih oko ideje i stava da se rasprodaja hrvatske imovine pod hitno mora zaustaviti. Tu su, primjerice, dr. Davor Pavuna, dr. Slavko Kulić, dr Ljubo Jurčić, potom general Marko Lukić, pa dr. Zdravko Tomac, admiral Davor Domazet Lošo i drugi, a očekujemo da nam se uskoro pridruži i Hrvatska biskupska konferencija. Uvjereni smo da će i oni dići svoj glas, ali ovaj put ne protiv zdravstvenog odgoja, već protiv rasprodaje preostale imovine Republike Hrvatske, odnosno protiv veleizdaje koja nam se priprema. Jer isplanirana prodaja sve preostale hrvatske imovine nije ništa drugo do veleizdaja – podvlači dr. Miliša, te na koncu dodaje da dr. Davor Pavuna, zajedno s intelektualcima s kojima surađuje, priprema strategiju izlaska Hrvatske iz krize, strategiju koja bi uskoro trebala biti dovršena.
Milišine riječi potvrđuje i Karlo Starčević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, koje je prije tjedan dana u zagrebačkom hotelu Antunović okupilo najistaknutije hrvatske znanstvenike i intelektualce iz Hrvatske, ali i iz dijaspore.

Starčević: Jugoslavenskoj bandi nećemo dati da proda zadnje obiteljsko srebro
- Ako nam narod ukaže povjerenje, zaustavit ćemo prodaju HPB-a i Croatia osiguranja, odnosno ako se prodaja i dogodi, naknadno ćemo ih vratiti u hrvatsko vlasništvo. Toj jugoslavenskoj bandi nećemo dozvoliti prodaju zadnjeg obiteljskog srebra, a krivce za moguću prethodnu protuustavnu prodaju nacionalne imovine procesuirat ćemo i primjereno kazniti. Slavko Linić samo svoju djedovinu može rasprodati, jer za ništa drugo nema mandat. Zbog toga što krše hrvatski Ustav i zakone, odgovarat će i Linić i cijela Hrvatska vlada – obećaje Karlo Starčević, predsjednik Hrvatskog nacionalanog vijeća, koji potom napominje da HNV, odnosno krovna organizacija svih obespravljenih Hrvata - kako ju naziva Starčević - neće dozvoliti da ih vlast vuče za nos.
- Tražimo hitnu promjenu Izbornog zakona i izbornih jedinica, jer ne želimo sudjelovati u izbornoj farsi sa suludo određenim izbornim jedinicama i s Dontovom metodom koja omogućava manjini da vlada većinom. Ustrajat ćemo na promjeni izbornog zakonodavstva, nakon čega ćemo izaći na izbore i ispraviti silnu nepravdu koja se nagomilala u Hrvatskoj. Da doista imamo snage za to, potvrđuje odaziv najistaknutijih hrvatskih znanstvenika i intelektualaca na nedavni skup Hrvatskog nacionalnog vijeća u hotelu Antunović, gdje se okupilo četrdesetak najistaknutijih hrvatskih znanstvenika, među kojima dr. Davor Pavuna, dr. Ivan Đikić i ostali, te još dvjestotinjak istaknutih hrvatskih intelektualaca koji podržavaju rad i program Hrvatskog nacionalnog vijeća – zaključuje Karlo Starčević.


dnevno.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi