RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Srušila se dva hrvatska MIG-a u Slunju

Napisano 23.09.2010. 14:07

TIJEKOM izvođenja vježbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju, na području sjeverno iznad Plaškog, oko pet kilometara od Plaškog,  danas, 23. rujna 2010., oko 12,50 sati dva zrakoplova tipa MIG-21 imala su nesreću u zraku te su oba pala.

Prema prvim informacijama oba pilota uspješno su se katapultirala te su se nakon prizemljenja s padobranom javili Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i PZO-a. "Oba pilota su dobro", izvijestio je MORH.

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju danas se provodi zadnji dan vježbe, u kojoj se provodila obuka gađanja ciljeva na zemlji za posade helikoptera Mi-171 Sh te obuka pilota borbenih zrakoplova MiG 21 za lociranje i djelovanje po ciljevima na zemlji.  Riječ je o planskoj aktivnosti HRZ i PZO-a, čiji je osnovni cilj obuka posada helikoptera Mi-171 Sh za bojno djelovanje, te uvježbavanje pilota borbenih aviona MiG-21, javio je MORH prije nekoliko dana.

U obuci su sudjelovali piloti 91. zrakoplovne baze HRZ-a sa četiri aviona MiG-21 te tri helikoptera Mi-171 Sh uz potporu zapovjedne satnije HRZ i PZO-a.


Nema komentara

Anketa

Ustavi