RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Studija o preustroju BiH predstavljena u Zagrebu

Napisano 11.06.2016. 13:51

U Europskom domu Zagreb održano je predstavljanje studije Bosna i Hercegovina – federalizam, ravnopravnost, održivost Studija preustroja BiH u cilju osiguravanja institucionalne jednakopravnosti konstitutivnih naroda Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara.

Sadržaj studije su predstavili njezini urednici Ivan Vukoja i Milan Sitarski, a stručne osvrte na njezin značaj i domete dali su predstavljači Nino Raspudić i Ivan Rogić.

Prisutnima su se obratili i predstavnici pokrovitelja: Božo Ljubić u ime Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora BiH, Žana Ćorić u ime Državnog ureda za Hrvate iz RH koji je bio i pokrovitelj izrade studije, te Marijan Biškić u ime Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.

Događaju je nazočilo oko 50 posjetitelja, uključujući i veleposlanicu BiH u Hrvatskoj Nj.E. Renatu Paškalj, bivšu predstojnicu Državnog ureda Dariju Krstičević, premijera Posavske županije Marijana Klaića, bivšeg ministra pravde RH Orsata Miljanića, saborske zastupnike i druge ugledne sudionike društvenog i političkog života Hrvatske i BiH. 

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi