RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

  • Ukupno registriranih korisnika: 7466
  • Ukupno članaka: 22649
  • Ukupno komentara: 2088
  • Posljednji unos: Pred BiH period poplava i suša
  • Zadnja promjena: 23.03.2018. 23:26

Uhićen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Napisano 19.10.2014. 21:32
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhićen je poslijepodne. Uhićeni su također i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz. Uhićenja je objavio USKOK ne navodeći imena uhićenih.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je Hini kako nema informacije o njegovu uhićenju, rekavši da je gradonačelnik popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Nebrojeno je puta Bandić pozivao institucije pravne države da odrade svoj posao – poziv je očito ozbiljno shvaćen. Uz njega se vežu brojne afere: Dinamov stadion, Krašograd, trgovanje utjecajem, česte malverzacije u Zagrebačkom holdingu.

No Bandić i suradnici uhićeni su zbog, kako se spekulira, slučaja spalionice. Također Hrvatska televizija doznaje i da se Bandića tereti za malverzacije u predsjedničkoj kampanji 2009. godine.

Bandić, Ljubičić i Pripuz sada su kod policijskog nadzornika u policijskom USKOK-u (PNUSKOK) na zagrebačkim Oranicama, gdje će najvjerojatnije i prespavati. Sutra će biti izvedeni pred suca istrage.

Radi se ne samo o jednom čovjeku nego o cijelom sistemu. Očekujem čišćenje gradskih struktura, rekao je u središnjem Dnevniku HRT-a nezavisni saborski zastupnik Josip Kregar.

Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o. koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba, objavljeno je na USKOK-vim internetskim stranicama.

U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje te će u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi