RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

23 godine od pogibije Blage Zadre: Zapovjedniku vijence položili i predsjednici braniteljskih udruga iz općine Grude

Napisano 17.10.2014. 09:40
23 godine od pogibije Blage Zadre

U Vukovaru se obilježavaju 23 godine od pogibije Blage Zadre, legendarnog zapovjednika s Trpinjske ceste. Brojna izaslanstva i braniteljske udruge prisjetile su se herojskih borbi u Vukovaru koje je predvodio Blago Zadro

Ispred općine Grude, rođenom Gruđaninu iz Ledinca, na grob i pored spomen-ploče vijence, uz paljenje svijeća, položili su Mario Tica, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ZHŽ-a, Zdravko Marić predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne podružnica "General Blago Zadro" Grude i Slavko Mikulić, predsjednik HVIDR-e u Grudama.

- Kada je Blago poginuo sve je bilo zbrkano. Bili smo izgubljeni i nismo znali kako dalje. Sve do tada, uz njega, uvijek smo imali nekoga tko bi znao stati na loptu i reći što i kako dalje. Ubrzo je i pala obrana grada, rekao je Antun Jurić, pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i šogor Blage Zadre.

Okupljenima su se na komemorativnom skupu obratili predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata i saborski zastupnik Zvonko Milas, župan Božo Galić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Boboska.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi