RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uloga i značaj livanjske bojišnice u Domovinskom ratu

Napisano 25.04.2012. 14:37
Livno 1992

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve Vas, livanjske studente, studentice, kolege, prijatelje, poznanike, studente i studentice prijateljskih zavičajnih udruga te sve koje zanima ova tematika:

27. travnja, petak, s početkom u 10 sati će se u prostorijama Matice Hrvatske (Zagreb, Zrinjevac) održati tribina o ulozi i značaju livanjske bojišnice u Domovinskom ratu. Suorganizatori su Memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata i Hrvatski institut za povijest, s punom podrškom Zagrebačkog kluba livanjskih studenata te Livanjske zajednice Zagreb.

Hrvatski institut za povijest i Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, u želji da upoznaju hrvatsku javnost s manje poznatim bojištima na kojima se branila Republika Hrvatska, te s ulogom Hrvatske i hrvatskih postrojbi u zaustavljanju srpske agresije na BiH, planiraju organizirati okrugli stol posvećen događajima na Livanjskoj bojišnici u travnju 1992. godine, a u sklopu obilježavanja 20 godina od osnutka Hrvatskog vijeća obrane (HVO-a).

Prijedlog izlagača i tema (moderator Zorislav Lukić):

Uvodne riječi (Predsjednik Matice hrvatske, ravnatelj/ica HIP-a i HMDCDR-a)

1.dio (izlaganja 15-20 minuta):

Dr. sc. Ivo Lučić, Hrvatski institut za povijest: Političko stanje u BiH i utemeljenje Hrvatskog vijeća obrane u travnju 1992. (20-25 minuta)

Dr. sc. Davor Marijan, Hrvatski institut za povijest: Snage JNA na livanjskoj bojišnici u travnju 1992. (15-20 minuta)

admiral Davor Domazet Lošo: Strategijska značajka prostora Livanjske bojišnice te borbi na području Livna i Neuma u travnju 1992. (15-20 minuta)

g. Milijan Brkić, pripadnik specijalne skupine SJP ALFA u Livnu, zastupnik u Saboru RH „Suradnja Hrvata iz RH i BiH u obrani od velikosrpske agresije"

2. dio (10-15 minuta):

g. Branko Miloloža, predsjednik Livanjske zajednice Zagreb - „Pomoć i potpora livanjskog iseljeništva obrani Livna"

brigadir Čedomir Sovulj - Kenedi: „Uloga dijelova 4. gbr na livanjskoj bojišnici"

bojnik Jure Granić, zapovjednik 1. sektora (Rujani) „1. sektor (Rujani) u obrani Livna"

pukovnik Boris Jacović, zapovjednik Taktičke skupine 2. gbr: „Uloga Taktičke skupine 2. gbr u obrani Livna"

pukovnik Željko Mihaljević, ratni vođa specijalne skupine SJP ALFA u Livnu - „Djelovanje specijalne skupine SJP ALFA u obrani Livna"

ZKLS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi