RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatski automobil ''XD'' istakao se u Ženevi

Napisano 13.03.2010. 15:57

Među više od 60 "vozila budućnosti" iz cijelog svijeta, na samom ulazu u Zeleni paviljon izložbe automobila u Ženevi ističe se hrvatski koncept XD tvrtke Doking iz Zagreba, izvijestio je u četvrtak portal kanadske automobilističke mreže "auto123.com".

Konceptno vozilo XD izdvojeno je i u službenim izvješćima organizatora kao primjer dobrog pristupa konceptu električnog automobila, koji prkosi općem mišljenju da su ta vozila spora i neudobna.

Automobil je privukao veliku pozornost posjetitelja i investitora na samom otvaranju Ženevskog salona, prenijela je Hina.

Početak svjetske premijere izgleda više nego ohrabrujuće, kazali su u Dokingu. Njihova vizija da svijetu treba ponuditi privlačan, udoban i živahan gradski automobil, pokretan "akumulatorom" velike autonomije, pokazala se ispravnom, ističe portal "auto123.com".

U kratkoj, ali atraktivnoj karoseriji XD-a, krije se snaga sportskog automobila koji se dodirom na zaslonu može promijeniti u ekonomično prometalo za gradsku vožnju, kada se na 100 kilometara potrošnja kreće se u rasponu od sedam kuna za električnu energiju, a s jednim punjenjem može prijeći do 250 km.

Sudeći po prvim reakcijama predstavnika iz svijeta automobilske industrije, posjetitelja, stručne javnosti i svih koji prate "Geneva Motor Show" putem interneta i drugih medija, među najimpresivnijim obilježjima koncepta XD je samouvjeren izgled njegove simpatično zaokružene karoserije, okomito otvaranje vrata nalik na krila, jedinstveno stražnje svjetlo u obliku slova 'X' i prostrana unutrašnjost, zahvaljujući zanimljivom rasporedu sjedala - vozač ispred u sredini automobila i putnici bočno iza njega, što svima daje puno prostora.

Iako je rano davati potpunu procjenu uspjeha među 250 eksponata iz tridesetak zemalja sudionica 80. Međunarodnog salona automobila u Ženevi, na kojem se očekuje preko 700.000 posjetitelja, smatramo da je početno priznanje Hrvatskoj kao jednoj od zemalja koje su ponudile automobilskom svijetu novu, svježu ideju, velika čast za naš tehnički i intelektualni kapital, istakao je Doking u saopćenju, koje prenosi kanadski automobilistički portal "auto123.com".

(Fena)


Fora!

Autor: Robbie MO | Napisano 14.03.2010. | (33) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(35)

Anketa

Ustavi