RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ramski informatičari pobjednici na Startup Weekend-u u Sarajevu

Napisano 21.11.2012. 15:02

Ramski informatičari pobjednici na Startup Weekend-u u Sarajevu

Startup Weekend Sarajevo, koji je od 16. do 18. studenog organiziran u suradnji s agencijom Posao.ba i USAID-om, uspješno je završio dodjelom nagrada u tri kategorije.

Organizatori su se pobrinuli da osiguraju nagrade za najbolji društveni i okolišni utjecaj, za najbolju prezentaciju kao i za općenitu najbolju ideju. Pobjednik u kategoriji najbolje ideje za društveni i okolišni utjecaj je Gift of Blood, zatim pobjednik u kategoriji za najbolju prezentaciju See&Do i konačno, pobjednik za najbolju ideju na Startup Weekend Sarajevo je Printheos iz Rame.

Nagrada za pobjednika za najbolju ideju Startup Weekenda Sarajevo je sedam dana boravka u vili Blackbox u Silicon Valleyu u Californiji, 1.000 eura od agencije Posao.ba za avionsku kartu do Silicon Valleya, dva laptopa koje je osigurao njemački GIZ, kancelarijski prostor koji je osigurao Pik.ba za dalje razvijanje ideje, te konzultantske usluge od SEO.ba i godišnji web hosting paket na Avalon.ba.

Pobjednik ovogodišnjeg Startup Weekenda Sarajevo će se takmičiti i za najbolju ideju na Globalnom tjednu poduzetništva gdje ima priliku osvojiti put u San Francisco i Rio de Janeiro, kao i mnoge druge nagrade.

Nakon tri intenzivna dana rada, istraživanja i druženja sa sudionicima i mentorima, Startup Weekend Sarajevo je postigao svoj cilj, a to je da skupi mlade ljude iz cijele BiH koji su slobodno razmjenjivali svoje ideje. Sudionici koji su došli iz cijele BiH, kao i iz Francuske, SAD-a, Indonezije i Poljske su radili na razvijanju poslovnih modela, web-stranica i mobilnih aplikacija kako bi što bolje predstavili svoje ideje žiriju - potencijalnim investitorima i poduzetnicima.

Timovi koji su prošli u kategoriju najboljih 11 ideja su radili intenzivno 54 sata te uz pomoć mentora poboljšavali svoje ideje i mijenjali poslovne modele sve do finalnih prezentacija. Finalne prezentacije, koje su trajale pet minuta, su činile bit njihovog rada te su sumirale poslovni model zajedno sa demom koji su prezentirali. Sve do posljednjeg trena nije se znalo tko će biti pobjednik za najbolju ideju.
Kraj Startup Weekenda Sarajevo su označile dodjele zahvalnica o učešću kao i afterparty gdje su sudionici kao i partneri i sponzori razgovarali o daljim angažmanima u oblasti poduzetništva u BiH.

| klix.ba |


Nema komentara

Anketa

Ustavi