RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Skandal u Posušju: SIPA zbog satirične poruke privela vlasnika portala Poskok.info

Napisano 24.10.2012. 17:20
Ljuti internet korisnik

Skandal u Posušju: SIPA zbog satirične poruke privela vlasnika portala Poskok.info

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) izvršili su jutros rano pretres kuće Ivana Šušnjara, vlasnika portala Poskok.info, u Posušju te ga priveli u tamošnju Policijsku upravu na saslušanje.

Šušnjar je za Fenu kazao kako se našalio i preko jedne češke web stranice koja onemogućava prikaz stvarnoga pošiljatelja poslao satiričnu poruku u kojoj kao smijenjeni zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkoga doma Parlamenta BiH Denis Bećirović piše veleposlaniku BiH u Italiji Nerkezu Arifhodžiću: "Nerza, care, ko bi se nadao od tebe da ćeš se pohrvatiti u šezdesetoj. Ma imaš ti pravo, J...(o) Istanbul. Sretno na novom poslu. Čestitam...".

Naime, i Bećirović i Arifhodžić na te su dužnosti postavljeni od strane hrvatskoga člana Predsjedništva BiH.

"Pošto su Arifhodžić i Bećirović računalno nepismeni, mislili su da je netko ušao u Bećirovićev folder i mail na računalu, pa su dali SIPI tu poruku na istragu. Nakon što je češka web stranica dala podatke o meni, to sam ja morao davati iskaz u PU", objasnio je Šušnjar.

Ogorčen što su mu zbog takve poruke pretresali kuću i izuzeli sva računala, Šušnjar je ocijenio kako se nepotrebno pravi od toga slučaj, umjesto, kako je kazao, da se SIPA bavi pravim terorizmom u zemlji.

Neslužbeno se doznaje da je Ivan Šušnjar priveden zbog sumnje da je počinio računalnu prevaru.

Tužiteljstvo BiH nije se očitovalo na ovu informaciju jer, kako kažu, nisu ni naredili provođenje istrage, dok su iz SIPE objasnili da će se o tom slučaju oglasiti krajem dana.

Slobodna Dalmacija

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi