RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sajam informacijskih tehnologija 26.-27. ožujka u Širokom

Napisano 19.03.2010. 13:13
internet

Koristimo ovu priliku da Vas obavjestimo o održavanju prvog  "Sajma informacijskih tehnologija "SIT" koji će se održati u Širokom Brijegu 26. i 27. ožujka 2010. godine.

Cilj sajma je prezentacija i popularizacija korištenja modernih tehnologija te ukazivanje na razvoj  novih gospodarskih mogućnosti . Sajam je zamišljen kao dvodnevni događaj koji će  ponuditi različita predavanja i okrugle stolove o primjeni ICT-a u različitim društvenim sektorima, te prostor za predstavljanje tvrtki i njihovih proizvoda.

Sajam je nastao kao aktivnost  udruge UPIT preko projekta "Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja" podržan od strane programa "Jačanje lokalne demokracije" (LOD) kojeg financira Europska unija, a implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, u partnerstvu sa Delegacijom Europske komisije u BIH, Ministarstvom pravde BiH, općinama i organizacijama civilnog društva (OCD) u BiH.

Planiramo široku marketinšku kampanju kako bi sajam približili što većem broju osoba i tvrtki, što će približiti i ukazati na prednosti informacijskim tehnologijama i njihovog korištenju. Očekujemo veliku posjetu zbog širine tema koje su danas jako popularne i zanimljive velikom dijelu osoba koje se susreću sa računalima u privatnom ili poslovnom životu.

Teme koje će se obrađivati na sajmu su:

 

  • Tehnologije ispisa za tvrtke - Na koje načine ostvariti uštede u ispisu, optimalno korištenje resursa i riješavati probleme sa tehnologijom
  • Informatičko obrazovanje - Cjeloživotno učenje je trend u modernom društvu, što se posebno odnosi na informatiku kao znanost koja se jako brzo razvija.
  • Online oglašavanje - Prednosti online oglašavanja u odnosu na klasična su mnogobrojna. Prikazat ćemo mogućnosti i ukazati na načine korištenja ovog oblika oglašavanja za tvrtke.
  • Pristup internetu - Jedan od osnovnih mjerila tehnološke razvijenosti pojedinih država. Ukazujemo na prednosti korištenja interneta i približavamo načine pristupa.
  • Poslovne aplikacije - Danas je teško zamisliti tvrtku koja ne koristi neku vrstu poslovne aplikacije za upravljanje poslovanjem. Pored velikog izbora različitih vrsta softvera teško je izabrati onaj koji najviše odgovara Vašoj tvrtci. Ovaj dio se odnosi osobito na tvrtke kako bi uvidjele što se nudi na tržištu i što im zapravo treba.



PROGRAM :
10:00 Predstavljanje IBM proizvoda – Lotus Notes/Domino i Lotus Symphony
10:30 Predstavljanje IBM proizvoda – Lotus Quickr sa demonstracijom
11:20 Predstavljanje IBM proizvoda – Lotus Foundations
- predavač Damjan Florjanič, IBM Slovenija
12:00 Službeno otvaranje Sajma informacijskih tehnologija „SIT“
Federalni ministar komunikacija i prometa, mr. Rudo Vidović
Riječi dobrodošlice gostima sajma – Načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević
Obraćanje glavnog pokrovitelja sajma - Europapier & Hercegtisak
Obraćanje donatora projekta UNDP-a i predstavnika EU programa LOD

Video predstavljanje UPIT-ovog projekta Digitalni grad i društvo znanja
13:00 Informatička edukacija kao poslovna prednost
- predavač Slaven Crnjac, NetAkademija, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatska
14:00 Prednosti i nedostaci oglašavanja na internetu
- predavač Mario Frančešević, agencija SeekandHit, Split, Hrvatska
15:00 Tehnologije ispisa i uštede za tvrtke
- predavač tvrtka Europapier & Hercegtisak, Široki Brijeg, BiH
16:00 Najčešće pogreške i zablude kod odabira poslovnog sustava
- predavač mr. Nenad Rajić dipl. ing., tvrtka Komping, Vitez, BiH
17:00 Online poslovanje
- predavač Niki Dešković, dipl.inf., tvrtka BookingIT, Split, Hrvatska
18:00 m-ba: Poslovanje s Bankom putem mobilnog telefona
- predavači Jelena Krezić i Mario Pehar, UniCredit Bank, Mostar, BiH


Web stranica sajma: http://www.sit.ba/

______________________________________________


Široki uvodi besplatni internet!



Udruga UPIT  projektom "Široki Brijeg - Digitalni grad i društvo znanja"  razvija novi društveni trend i omogućava pristup informatičko-komunikacijskoj tehnologiji uspostavljanjem mreže besplatnog bežičnog interneta svim stanovnicima općine Široki Brijeg.
Mi se s ovim projektom želimo uključiti u ono što radi cijela Europa. Europska Unija već je donijela strategiju i upute za donošenje širokopojasnog interneta u gradove, naglašavaju iz Udruge.

Namjera im je da pored povećanja informatičke pismenosti ovim projektom ojačaju gospodarski status Širokog Brijega, a kasnije i regije, preko tehnološke infrastrukture koja može služiti kao podloga za bržu i bolju povezanost tvrtki sa cijelim svijetom.
Uspostava bežične mreže za šire područje Širokog Brijega kapaciteta 400 korisnika, zatim promocija i prezentacija interneta i modernih tehnologija zainteresiranima (preko Sajma informacijskih tehnologija, radionica, edukacije, medijskih objava...) su direktni ciljevi projekta. Udruga će na Sajmu Informacijskih Tehnologija 26. i 27. ožujka 2010. godine predstaviti besplatni internet koji će građani moći koristiti nakon sajma.  

Besplatnim internet signalom će u ovoj fazi biti pokriveno područje Širokog Brijega istočno od zaobilaznice do Visoke Glavice, i južno od Mokrog do Borka, Kočerin i okolica, dijelovi Knešpolja i Uzarića. 

U slijedećim fazama planiramo namjeravaju pokriti i ostale dijelove općine Široki Brijeg uz pomoć stanovnika u svim dijelovima općine koji žele se priključiti ovom projektu.

Prijave za korištenje besplatnog interneta će se primati na samom sajmu 26. i 27. 3. u Hotelu Park.



Nema komentara

Anketa

Ustavi