RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Biskup u Mostaru podijelio sakrament Svete potvrde za 650 mladića i djevojaka

Napisano 12.06.2011. 17:17

Na blagdan Duhova u Mostaru je tradicionalno, ove godine za 650 krizmanika, biskup msgr. dr. Ratko Perić podijelio sakrament Svete potvrde.

Krizmanici iz šest mostarskih župa obredom Svete potvrde ili krizme, potvrdili su vjernost Crkvi, postavši Njenim punopravnim članovima.

Simboličnim polaganjem ruku i mazanjem svetom krizmom krštenik prima istog Duha kojeg su apostoli primili na dan Pedesetnice.

Trg ispred mostarske Prvostolnice, katedrale Marije Majke Crkve, osim krizmanika i kumova, ispunili su danas ponosni roditelji.

Fotografije sa podjele sakramenta Svete potvrde u Mostaru pogledajte u galeriji.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predslavio je svečanu euharistiju u prepunoj katedrali Srca Isusova u Sarajevu, a po njegovim rukama sakrament potvrde primilo je 56 krizmanika iz sarajevskih župa.

Također, kardinal Puljić predslavio je misu i u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije nebo u sarajevskom naselju Stup te krizmo 27 dječaka i djevojčica koji su se pohađanjem vjeronauka pripravili za primanje sakramenta potvrde.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je podsjetio krizmanike kako se danas slavi svetkovina Duhova i da će, svetkujući silazak Duha Svetoga na apostole, doživjeti po sakramentu potvrde silazak Duha Svetoga na krizmanike sarajevskih župa.

"Duh Sveti je nevidljiv i objavljivao se u raznim znakovima. Čovjek je sklon vidjeti ili opipati sve ono o čemu govori. Duh Sveti, treća božanska osoba, pomalo je tajna u ljudskoj vjeri. Zato su crkveni oci pokušali tu tajnu djelovanja Duha Svetoga u svijetu, u Crkvi slikovito približiti ljudima", kazao je kardinal Puljić

 

dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi