RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Glavaš seli u Mostar

Napisano 21.06.2011. 18:59

Branimir Glavaš (55) koji je zbog ratnog zločina nad civilima srpske nacionalnosti osuđen na osam godina zatvora, danas oko 15.30 sati napustio je Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici i kolima je krenuo ka Mostaru gdje bi u tamošnjem zatvoru trebao odslužiti ostatak kazne.

Glavaševom premještaju prethodilo je izdavanje saglasnosti od državnog Ministarstva pravde.

Prema informaciji iz KPZ Zenica, Branimir Glavaš od 20. decembra 2010. godine, kada je dovezen na izdržavanje kazne u ovaj zavod, imao je jednak tretman kao i ostali osuđenici. Bio je smješten u paviljonu broj VI i nikada nije imao nikakvih problema s ostalim osuđenicima, tim prije jer nije želio izlaziti u šetnju.

Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i zapovjednik obrane grada Osijeka, koji u BiH služi kaznu za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. godine, bit će prebačen u mostarski zatvor na osobni zahtjev.

Prema riječima upravitelja zeničkog zatvora, Glavaš je zahtjev za premještaj podnio zbog straha za svoju sigurnost. Glavaš je, nakon izricanja pravomoćne presude Suda BiH u prosincu prošle godine, koji je potvrdio presudu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, počeo služiti kaznu u zeničkom zatvoru.

On je u svibnju 2009. proglašen krivim za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, no zahvaljujući međudržavnom sporazumu između RH i BiH potvrđena mu je presuda i poslan je na izdržavanje kazne.


Nema komentara

Anketa

Ustavi