RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

IPAK SE RADI? Glavno Vijeće Hrvatskog narodnog Sabora uspostavlja Odjele za financije, medije, diplomaciju i lobiranje...

Napisano 26.04.2011. 05:40

MOSTAR- Predsjednik Glavnog Vijeća Hrvatskog narodnog Sabora dr. Božo Ljubić radi na pripremi programa i strategije djelovanja ovog tijela. Uloga Glavnog vijeća je da bude izvršno, političko i koordinirajuće tijelo Hrvatskog narodnog sabora.

Kako bi se definirala nova strategija borbe bh Hrvata u okolnostima nihove faktičke dekonstituiranosti u BiH Ljubić je odlučio okupiti novu, mladu generaciju hrvatskih znanstvenika, koji bi trebali činiti Savjet Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.. Kako saznaje Dnevnikba riječ je o intelektualcima koji nisu stranački opradjeljeni, niti to žele biti, ali su spremni svojim znanjem pomoći u izradi strategije koja bi obuhvćala različita područjja djelovanja, kako bi se ojačala pozicija Hrvata na unutarnjem ali i na međunarodnom planu.


Tu strategiju realiziralo bi Glavno vijeće, koje bi, kako saznaje Dnevnik.ba trebalo imati
Odjel za financije,
Odjel za medije i kulturu
Odjel za diplomaciju i lobiranje
Odjel za socijalnu djelatnost


Večeras je tako u Mostaru, kako neslužbeno doznaje Dnevnik.ba održan prvi neformalnih sastanak skupine uglednih hrvatskih intelektualaca, pretežno mlađe generacije, koji djeluju u BiH i Hrvatskoj s predsjednikom Glavnog vijeća HNS-a dr Božom Ljubićem. Izvor Dnevnik.ba nije nam mogao otkriti imena osoba koja će ćiniti Savjet Glavnog vijeća, jer je večeras održan tek prvi neformalni sastanak.

(R. I. / Dnevnik.ba/HB.org)


Nema komentara

Anketa

Ustavi