RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR: Italija spremna za najveći gospodarski događaj u BiH

Napisano 25.03.2011. 18:08

Nikada do sada Italija nije sudjelovala u tolikom kapacitetu u promicanju poslovanja našoj zemlji, kao što to namjerava učiniti na predstojećem Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2011.
   

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2011. okupit će od 5. do 9. travnja izlagače iz dvadesetak zemalja regije i Europe, a zemlja partner ove godine je Republika Italija. 

Veleposlanik Republike Italije u BiH Raimondo de Cardona najavio je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu kako će njegova zemlja prvi put u takvom kapacitetu sudjelovati u promoviranju biznisa kada su u pitanju bilateralni odnosi. To se posebice odnosi na nastup brojnih talijanskih tvrtki, poduzetnika i investitora, uključujući i predstavnike Instituta za vanjsku trgovinu Italije.

U fokusu zanimanja talijanskih partnera bit će prije svega energetski sektor, ali će na sajmu nazočiti i predstavnici iz oblasti infrastrukture i industrije sa širokim proizvodnim asortimanom.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak ocijenila je kako će ova, 14. manifestacija potvrditi raniji rejting te ojačati veze tvrtki - izlagača, kao i biti prigoda za novo umrežavanje i proširivanje suradnje talijanskih i poduzetnika iz drugih zemalja s partnerima iz BiH.

Posebice je najavila konferenciju "Potencijali i mogućnosti BiH u korištenju neobnovljivih izvora energije", te energetski forum koji će se organizirati u suradnji s Veleposlanstvom Italije u BiH i Agencijom za promidžbu stranih ulaganja u BiH (FIPA), 7. travnja.

Bošnjak je podsjetila da ove godine Mostarski sajam prate i dvije podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije.

Pored poslovnog dijela, koji uključuje niz bilateralnih susreta, stručnih skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja, Sajam će obilovati i brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima.

Dodajmo ovomu kako će, zahvaljujući suradnji s tvrtkom Mostarski sajam, posebnim zajedničkim multimedijalnim portalom sa sajma izvještavati Poslovni portal ba i bh internetski dnevnik Dnevnik.ba

HB.org | Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi