RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR Klub vodenih sportova "Orca": uspješni klinci

Napisano 26.01.2013. 10:31

MOSTAR – Iako postoje tek dvije godine, u svojim redovima već imaju uspješne mlade sportaše koji osvajaju medalje na brojnim natjecanjima.
Naime, radi se o Klubu vodenih sportova “Orka” koji niže odlične rezultate, ali prvenstveno za svoj cilj ima promoviranje spotova na vodi. U prvoj godini svog rada osvojili su više od 200 medalja, što ih dovodi do jednog od uspješnijih klubova u Mostaru.

Brojni uspjesi


Klub vodenih sportova “Orka” sastoji se od velikog broja plivača, od onih najmlađih do onih starijih, koji već nastupaju na brojnim kupovima diljem zemlje. Svakodnevno s djecom rade doktori i magistri znanosti, profesori tjelesne i zdravstvene kulture te mladi sportaši s bogatim natjecateljskim iskustvom. U klubu trenutačno postoji plivački klub te škola plivanja, zbog malog prostornog kapaciteta. Prošle godine također je bila otvorena i škola plivanja za djecu s posebnim potrebama koji su dva puta na tjedan dolazili u samu školu te s trenerima savladavali osnove plivanja. Tom su prigodom također djeci bili uručeni i certifikati, što je za njih imalo posebno značenje. Velik broj osvojenih medalja rezultat je njihova svakodnevnog rada koji obavljaju s mnoštvom trenera koji strpljivo i marljivo rade s njima te svakodnevno otkrivaju nove talente plivanja. Najbolji plivači također su sudjelovali i u reprezentaciji grada Mostara gdje su pokazali odličan rezultat na natjecanju.

Nastavak planova


Svoj rad planiraju nastaviti i dalje te dva puta na godinu vrše i upis same djece u školu. Želja im je sport, odnosno plivanje, dovesti na jednu veću razinu u gradu Mostaru te osim škole plivanja, u gradu na Neretvi otvoriti i vaterpolski klub kako bi privukli što više djece koja će se aktivno baviti sportom.

Piše: Ljubica Grubišić


Nema komentara

Anketa

Ustavi