RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MOSTAR Otvoren lijepo uređeni javni WC na Španjolskom trgu

Napisano 28.06.2013. 09:56

MOSTAR – Javni WC na Španjolskom trgu na čije se otvaranje čekalo i više od godinu dana, sada je konačno i otvoren od JP “Parkovi” koji se brine o održavanju.
Lijepo uređen javni WC otvoren je svakog dana od 9 do 22 sata i zasigurno je najviše obradovao turiste, kojih je sve više i koji su iz godine u godinu ovom gradu najviše predbacivali upravo nedostatak javnog toaleta koji je bio nužno potreban. Iako većina građana još uvijek nije upoznata da je WC u funkciji, turisti, kako nam je rekla jedna od zaposlenica koja se brine o njemu, svakodnevno dolaze.

Korištenje toaleta


- Otvorili smo javni WC za sve građane i turiste. Za sada će raditi od 9 ujutro do 22 sata navečer. Jedna naša djevojka dežura tamo i brine se o čistoći te će za sada tako i ostati. WC navečer zatvaramo radi sigurnosnih razloga, naveo je direktor JP “Parkovi” Dragan Krtalić, aludirajući na nedavnu pljačku toaleta koja se dogodila.
Nakon toga, navodi Krtalić, toalet je renoviran i otvoren te je sada pušten na korištenje svim građanima.
No, po svemu sudeći, građani još uvijek nisu upoznati s novootvorenim toaletom jer mali broj njih koristi usluge javnog WC, dok je kod turista situacija uistinu drukčija.
- Turisti se dolaze osvježiti u javni WC te su zadovoljni što ovaj grad sada konačno ima WC, kazala je zaposlenica koja se brine o čistoći toaleta.
Podsjetimo, javni toalet u Mostaru podigao je brojna negodovanja samih građana koji su iskazivali veliko nezadovoljstvo zbog nepostojanja objekta koji je gradu bio potreban u velikoj mjeri. Nakon što je započela njegova suvremena izgradnja, došlo je do problema da se nije znalo tko će preuzeti funkciju upravljanja ovim objektom, ali su se stvari sada nakon otvaranja Španjolskog trga, te nakon otvaranja mostarskog šetališta, počele popravljati te je otvoren i ovaj objekt na koji se čekalo godinama.

Besplatna usluga


Korištenje usluga toaleta za sada je besplatno za građane Mostara i sve turiste, no što će kasnije biti, valja tek pričekati jer sve ovisi o tome kolika će biti potreba za korištenjem usluga javnog WC-a. To će najbolje pokazati ova turistička sezona, nakon čega će se vidjeti rad toaleta te će se njegovo korištenje nakon toga vjerojatno i naplaćivati, što će zasigurno pomoći najviše gradskom proračunu.

Piše: Ljubica Grubišić


Nema komentara

Anketa

Ustavi