RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje o temi "Kolektivni ugovori“

Napisano 23.11.2012. 04:17

Mostar -- Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje o temi "Kolektivni ugovori“. Predavač je bio doc. dr. Ivo Rozić, a predavanje je organizirala podružnica najveće svjetske organizacije studenata prava i mladih pravnika – ELSA Mostar.



Prema riječima doc.dr. Ive Rozića, kolektivni ugovori i kolektivno pregovaranje su najbogatiji i najoriginalniji dio radnog prava. Zakonske norme koje reguliraju ovu pravnu oblast u Bosni i Hercegovini ne primjenjuju se na odgovarajući način. Bosna i Hercegovina je ratificirala čak 68 konvencija Međunarodne organizacije radnika, no njihove odrebe nisu zaživjele u praksi. 

Predavanju je prisustvovalo oko osamdeset studenata s oba pravna fakulteta u Mostaru nakon čega su dobili certifikate. Nakon predavanja, studenti su međusobno razmjenjivali iskustva studiranja te razgovarali o aktuelnim pravnim problemima bosanskohercegovačkog društva.

Nekim studentima s Pravnog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" ovo je prvi put da su posjetili zgradu Pravnog fakulteta kolega sa Sveučilišta, a članovi ELSA-e Mostar najavljuju nastavak suradnje i uspješnog timskog rada.

 

Podsjećanja radi, ELSA Mostar je organizacija koja okuplja studente pravnih fakulteta Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru, te već nekoliko mjeseci uspješno obavlja svoju misiju, saopćio je Upravni odbor ELSA Mostar.


Nema komentara

Anketa

Ustavi