RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Načelnici odmaraju, prvi čovjek Mostara na radnom godišnjem

Napisano 25.07.2011. 21:09

MOSTAR- Gradska vlast ovih dana službeno je na kolektivnom godišnjem odmoru. Veliki dio administracije, sami načelnici Odjela kao i šefovi gradskih službi uzeli su  predah od brojnih administrativnih poslova. Za razliku od njih, prvi čovjek Mostara, gradonačelnik Ljubo Bešlić, godišnji odmor trenutno provodi radno.

Čelni ljudi odmor provode radno

Iako službeno na godišnjem odmoru, Bešlić je prošli tjedan proveo radeći. Postoje brojne obveze, susreti i sastanci koje nije mogao zanemariti.
- Odmor se formalno vodi, ali suštinski ja ga trenutačno provodim radno. Postoje obveze, sastanci i dnevna događanja koje sam morao ispuniti, kazao nam je Bešlić. Kad je u pitanju odmor i izbivanje izvan grada, Bešlić je subotnje popodne proveo u Splitu, gdje je, zajedno s prijateljima, bodrio svoj omiljeni nogometni klub Hajduk, koji je, u sklopu proslave 100. rođendana ugostio veliku Barcelonu.  
- Kad je u pitanju odlazak na more, najvjerojatnije  ću s obitelji otići do kuma u malo istarsko mjesto Ičiće, koje se nalazi u neposrednoj blizini Opatije. Tamo odlazim gotovo svake godine i tako će biti najvjerojatnije i ove. Planiram ići 5. kolovoza i ostajem pet dana. I to će biti moje jedino izbivanje iz grada ovaj odmor, kazao je Bešlić.
Pojasnio je da se ovaj kolektivni odmor Gradske uprave pokazao kao dobra praksa, navodeći kako su ranijih godina djelatnici gradske administracije puno više vremena izbivali izvan posla.
- Jedni su išli u sedmom, drugi u osmom, a treći pak u devetom mjesecu i onda bi se praktički događalo da tri mjeseca imate problema u radu jer ne znate gdje su vam predmeti. Ovaj način korištenja godišnjih odmora dat će jedan dobar rezultat te doprinijeti i na uštedi, primjerice u hlađenju, kazao je Bešlić.
Naglasio je da, unatoč kolektivnom, Gradska uprava nije u potpunosti zatvorena, već radi u onom obuhvatu i opsegu koji je potreban da građani bez problema mogu obavljati svoje poslove.
Kad je u pitanju glavna savjetnica gradonačelnika, Radmila Komadina, i ona svoj odmor provodi radno. Kazala je kako je odmor od posla iskoristila za uređenje kuće.
- U fazi sam renoviranja, krečim kuću i sl, tako da od ljetovanja trenutačno nema ništa. Imam nekih privatnih obveza koje moram obaviti tako da ništa od višednevnog ljetovanja na nekoj od atraktivnijih destinacija. Eventualno, ako uspijem, otići ću dan-dva i to do najbliže moguće destinacije, primjerice Kleka, kazala nam jer kroz smijeh Komadina.
- Iako sam na odmoru, prošli tjedan bila sam u par navrata na poslu, uvijek treba nešto potpisati i obaviti, kazala je.
Dodala je kako ne zna gdje ljetne dane odmora provode njezini kolege načelnici i voditelji gradskih službi, ističući kako su se vjerojatno svi negdje razbježali te kako ih je sad teško “uhvatiti”, u što smo se i sami uvjerili. Osim gradonačelnika i njegove glavne savjetnice, nikoga od načelnika i voditelja gradskih službi nismo uspjeli dobiti. Vjerojatno su službene telefone ostavili kako bi neometano mogli provesti svoj odmor.

Božo Ćorić se vratio u Mostar


Ipak, doznajemo kako je Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti, prošli tjedan boravio u Zaostrogu, gdje ide i svake godine, te kako se u subotu vratio u Mostar. Ćorić je vjerojatno provedeno vrijeme iskoristio baveći se omiljenom rekreacijom, ronjenjem. Omera Pajića i Izeta Šahovića, načelnike Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove i Odjela za financije nismo uspjeli dobiti, ali za pretpostaviti je da i oni odmaraju na nekim od jadranskih plaža. Nedostupan za informaciju bio nam je i Predrag Šupljeglav, načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove i opću upravu.
Uz njih su na odmoru i djelatnici Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave. Šef tog ureda Miroslav Landeka kazao nam je kako u ponedjeljak također ide izvan Mostara. Ne kazavši nam destinaciju, kroz šalu je kratko komentirao da ide “što dalje odavde”. Podsjetimo kako će gradska administracija na kolektivnom odmoru biti gotovo mjesec dana, odnosno odmor je počeo 18. srpnja i trajat će do 12. kolovoza.


Nema komentara

Anketa

Ustavi