RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Povratak u Mostar nije bio samo jedan marketinški trik

Napisano 07.01.2013. 13:06

Poruka - Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije

Povratak u Mostar nije bio samo jedan marketinški trik

Pohvala - Vladika Grigorije pohvalio angažman kardinala Puljića

U Mostar sam došao iz nekoliko razloga, ali prvenstveni razlog je pastirski, kazao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, gostujući u emisiji OBN televizije „Telering". Govoreći o razlozima svog dolaska u Mostar, vladika Grigorije je kazao kako svaki čovjek pa i on sam kada osjeti neku vrstu stagnacije mora poduzeti neke konkretne korake. On je također izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svima koji su pomagali nakon njegovog dolaska u Mostar.

- Bio sam iznenađen, pomoć je stizala iz Širokog Brijega, Mostara kako domicilnih Srba i Bošnjaka tako i raseljenih Srba. Stoga nije čudno da danas ima oko šest do sedam tisuća vjernika u eparhiji - naglasio je Grigorije. On je također kazao kako su pojedinci njegov dolazak u Mostar pokušali okarakterizirati kao marketinški trik, no u tomu su se prevarili.

Vladika Grigorije je komentirao i svoju skorašnju dužnost prema kojoj će u idućem periodu predsjedati Međureligijskim vijećem BiH. Dosadašnji predsjedatelj kardinal Vinko Puljić zasigurno će mi biti vodilja kako bi trebalo raditi, jer je on doista veliki čovjek, koji je uspješno predsjedao vijećem. Dakako, svjestan sam da će trebati paziti na svaku riječ, jer ratne rane su svježe - dodao je Grigorije.

Kada su u pitanju vjernici i ateisti, vladika je kazao kako nema ništa protiv ateista.
- Ne treba nikoga osuđivati i nikada se ne smijemo dijeliti na one koji vjeruju i koji ne vjeruju. To sam govorio i svojim kolegama svećenicima - kazao je vladika. Dodao je kako država građanima mora pružiti sigurnost.


Nema komentara

Anketa

Ustavi