RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

SKB Mostar: OS BiH i Eufor helikopterima prebacuju pacijente u Mostar

Napisano 06.02.2012. 07:59

Oružane snage BiH i Eufor, uz koordinaciju Stožera civilne zaštite Grada Mostara, provode akciju transporta pacijenata helikopterima u zdravstvene ustanove u Mostaru, objavila je Fena.

 

U akciji sudjeluju helikopteri Eufora i OS BiH, a do sada su u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar prebačeni žena iz Nevesinja i mladić iz Drežnice, koji je hitno trebao dijalizu. Helikopter OS BiH sletio je u mostarsku zračnu luku kako bi pomogao bolesnima.

„Zbog nemogućnosti da vozilima odemo u Drežnicu zatražili smo pomoć OS BiH, koji su nam izašli u susret. Za nekoliko minuta drugi helikopter prebacit će ženu iz Nevesinja, koja ima srčanih problema i koja je hitno trebala biti prebačena u Mostar“, kazano je Avazu iz gradskog Stožera CZ.

Fena, pak, prenosi kako se u oba slučaja radi o pacijentima kojima je žurno potrebna dijaliza.Treći helikopter angažiran je iz Sarajeva. Do kraja dana na dijalizu bi trebale biti prebačene još dvije osobe iz Kruševa, dok jedna žena sa srčanim problemima također čeka transport iz naseljenog mjesta Kozice u Mostar.

Helikopterom će biti dopremljena i hrana za mještane naselja Đubrani. (R. I./Dnevnik.ba)


Nema komentara

Anketa

Ustavi