RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uskoro početak radova: Mostar konačno dobiva javni toalet

Napisano 10.09.2011. 23:30

Konačno se nazire početak radova na dugo najavljivanom projektu rekonstrukcije Španjolskog trga u Mostaru. Naime, tim povodom će se u Gradskoj upravi Grada Mostara u srijedu održati sastanak s predstavnicima UNESCO-a i UNDP-a te potpisati ugovor za početak radova.

Što se tiče rekonstrukcije Španjolskog trga, natječaj je već završen i odabran izvođač, te samo još trebaju početi radovi. Službeni odabir izvršen je u New Yorku, a u srijedu će biti i objavljen službeni stav, tako da bi radovi trebali otpočeti odmah ubrzo nakon toga. Prema predviđenoj dinamici posla vezanog za ovaj projekt, radovi bi trebali biti okončani za najviše 120 radnih dana, što znači da će Španjolski trg biti rekonstruiran na samome početku nove godine.

Obnova će podrazumijevati zamjenu instalacija, postavljanje nove podloge, javnog toaleta, novog mobilijara, te izmještanje spomenika španjolskim vojnicima na drugi dio platoa. To je predviđeno u projektu shodno izdvojenim sredstvima. Podsjetimo, ugovor o rekonstrukciji je vrijedan oko milijun konvertibilnih maraka, od čega je Grad Mostar izdvojio 200 000, a ostala sredstva osigurao je UNDP, Vlada Kraljevine Španjolske i ostali sudionici u projektu.

Datum svečanoga otvaranja Španjolskog trga bit će naknadno određen kada otpočnu radovi. Podsjetimo i to, projekta rekonstrukcije Španjolskog trga se provodi u sklopu projekata MDGF "Unaprjeđenje kulturnog razumijevanja u Bosni i Hercegovini" i MGDF "Integriranje upravljanja životnom sredinom uz povezivanje lokalnih i nacionalnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini".

Bitno je spomenuti i to kako je ovaj projekt nastao kao rezultat dobre suradnje s prijateljskom državom Španjolskom i španjolskim nevladinim organizacijama koje djeluju u Mostaru. Sami naziv trga predstavlja odavanje počasti španjolskim vojnicima, koji su poginuli tijekom njihove misije u BiH.


Nema komentara

Anketa

Ustavi