RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Večeras gala božićni koncert „Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo“

Napisano 22.12.2012. 15:24

Spektakl

Večeras gala božićni koncert „Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo“
 
Publika će imati prigodu uživati u najljepšim božićnim skladbama u izvedbi zbora, orkestra i solista iz Mostara

Tradicionalni božićni koncert u Mostaru pod nazivom „Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo“, bit će održan večeras, s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Koncert se održava u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar i Akademskog zbora Pro Musica. Ovo je 16. po redu koncert i treći koji se radi isključivo s domaćim glazbenim snagama iz Mostara i Hercegovine. Uz zbor i orkestar koji je za ovu prigodu popunjen gostujućim glazbenicima, na ovom božićnom spektaklu nastupit će i solisti: Anita Ljubić, Nikolina Brkić, Mario Zovko, Marijana Markotić, Lucija Zovko, Mia Tadić, Karlo Milićević, Josip Prskalo, Ivan Sušac, Anđela Ljubić i Ivo Jurić. Orkestrom će ravnati dirigenti maestro don Dragan Filipović i Damir Bunoza.

- Očekujemo, kao i svake godine, punu dvoranu i sjajnu atmosferu. Dugo pripremamo ovaj koncert i mislim da će to biti istinska glazbena poslastica za sve. Publika će imati prigodu vidjeti i čuti naše glazbene snage, a orkestar će imati oko 35 glazbenika, gudača i puhača. Bit će to pravo glazbeno veselje kako i dolikuje najradosnijem blagdanu - najavljuje Darko Nikolić, ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar.

Uz orkestar i zbor, ovu predblagdansku večer svojim će izvedbama uljepšati i ženska klapa „Drača“ i muška klapa „Krš“.
Na repertoaru će biti božićne pjesme kao što su „Veselje ti navješćujem“, „Radujte se, narodi“, „Tiha noć“, a na kraju će zajedničkim snagama biti otpjevana pjesma „Narodi nam se kralj nebeski“.

Koncert se održava uz pokroviteljstvo Grada Mostara i glavnog sponzora HT Eroneta, te UniCredit banke, Vlade HNŽ i JP Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar. Ulaznice za ovaj koncert stoje pet KM.


Nema komentara

Anketa

Ustavi