RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Večeras: Izložba skulptura Paralelni svjetovi kiparice Vesne Jurišić

Napisano 03.05.2011. 14:21

Večeras u 21:00 u pivnici Štefanijino šetalište u Mostaru bit će upriličeno otvorenje izložbe kiparice Vesne Jurišić pod nazivom Paralelni svjetovi. Vesna Jurišić rođena je 12. 01. 1945. u Mostaru gdje je završila je Srednju građevinsku školu.

Pohađala je tečaj keramike, crtanja i kiparstva u Zagrebu, kao i tečaj u Srednjoj likovnoj školi Gabrijela Jurkića u Mostaru pod mentorstvom prof. Ljupka Antunovića.

Izlagala je na skupnim izložbama. Godine 2000. posjećuje imanje Henryja Moora u Londonu i na neki način doživljava osobnu i umjetničku renesansu. Izložba Paralelni svjetovi prva je samostalna izložba Vesne Jurišić.

Pišući harmonične poteze, nesvjesno stavlja koronu (znak koji u notnom zapisu dozvoljava izvođaču da odsvira notu onoliko dugo koliko misli da je potrebno za umjetnički dojam skladbe).  S tom koronom promatrač može sam dovršiti priču koju Vesna tako smjelo i sigurno započinje. Figure i reljefi plove kroz prostorno-vremenski kontinuum i ne moraju se inspiratino smjestiti niti u jednu epohu.

Vesna ne dozvoljava trendovima da utječu na njen stvaralački niz, ona postavlja sama svoje trendove, nosi se sa stvarnošću jednako sigurno kao i s imaginarnim svijetom začuđenih i vilenjačkih portreta koji nas sasvim suptilno vode u paralelni svemir iz kojeg možda i dolaze u obliku ideja i materijaliziraju se pod Vesninim prstima u mediju kojim je sasvim ovladala.

 

HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi