RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Baka mogući nasljednik Nike Kovača: Čuo sam da razmišljaju o meni

Napisano 16.09.2015. 20:14

Legendarni nogometaš Veleža i Hajduka Blaž Slišković oduvijek je bio bez dlake na jeziku. I kada je u pitanju aktualna kriza hrvatske nogometne reprezentacije, ne boji se reći svoje mišljenje.

Vatreni su nakon remija u Azerbajdžanu (0:0) i poraza u Norveškoj (0:2) pali na treće mjesto kvalifikacijske skupine za Euro i sada više ne ovise sami o sebi. Zbog takve je situacije ekspresno smijenjen izbornik Niko Kovač, a potraga za njegovim nasljednikom još uvijek traje. Slišković je uvjeren da bi hrvatska reprezentacija s igračima koje ima morala imati bolje rezultate.

"Ne može me nitko uvjeriti da Modrić, Rakitić, Mandžukić, Kovačić ne znaju igrati nogomet ili ne žele igrati za reprezentaciju. Čini mi se da u reprezentaciji ima previše demokracije, a to nije dobro. Mora postojati vođa, a ako ga nema na terenu, onda tu ulogu na sebe mora preuzeti izbornik", izjavio je popularni Baka za 24 sata.

Među mnogim imenima koja figuriraju kao mogući nasljednici Nike Kovača, povremeno se spominje i Slišković.

"Čuo sam da razmišljaju o meni, ali zasad me nitko nije zvao", dodao je Baka koji bi poziv prihvatio.

Nekadašnji izbornik Bosne i Hercegovine i trener Hajduka uočio je još neke probleme u funkcioniranju hrvatske reprezentacije.

"Svaki od igrača na okupljanje dolazi sa svojim problemima. Ne može Mandžukić zaboraviti golgetersku krizu, Modrić gurnuti u stranu istragu Uskoka, a Perišić i Kovačić zaboraviti na transfere. Ni svi skupa ne mogu zanemariti bojkot navijača i prazne tribine. Sve to ostavlja traga na igračima, samo netko može i zna nositi se s time, a netko ne. Nismo svi istoga karaktera i mentaliteta. Posao izbornika je sa svakim razgovarati, vidjeti što ga muči i pokušati to riješiti", zaključio je 56-godišnji stručnjak.


Nema komentara

Anketa

Ustavi