RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Posušani Marino Milićević i Leo Brnić svjetski prvaci u boćanju

Napisano 30.09.2015. 17:08

Posušje je mali grad uspješnih sportašica i sportaša na sve strane. Nakon Svjetskog prvenstva u boćanju, održanom u Rijeci, Leo Brnić i Marino Milićević pokazali su majstorstvo i osvojili zlatnu medalju u štafetnom izbijanju. Tako su postali svjetski prvaci, a pogodili su u finalu 57/61, dok su Talijani Emanuele Ferrero i Matteo Mana pogodili 52/59 Bila je to vrhunska štafeta u kojoj su Brnić i Milićević nakon dvije i pol minute držali i svjetski rekord (61/61) u rukama.

 

Bilo je sjajno

- Bilo je sjajno, vrhunski, bez obzira na dvije pogreške u izmjeni i dva promašaja, ali smo odradili štafetu fantastično. Zlato smo zaslužili jer smo se dugo spremali za ovo. Svaka čast protivnicima, ali pokazali smo da smo najspremniji, rekao je Marino. Takav uspjeh imao je „svjetski" odjek i u Posušju, posebice u Broćancu odakle se Marinov otac Zvonko preselio u Crikvenicu. Komentar je iznio i izbornik boćarske reprezentacije BiH Mate Grubišić, također poznati boćar koji je čak sedam puta bio prvak BiH, a bio je visoko plasiran i na svjetskom prvenstvu.

 

Iz iste župe

- Mi smo iz iste župe i dobro se poznajemo i postali smo prijatelji. Nastupali smo i jedan protiv drugoga, a jednom sam ga dobio u međusobnoj igri. Nadam se skorom dolasku Marina u Broćanac i zaigrati revijalno, potvrdio je za portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba, Mate, poznati boćar BK Bura iz Posušja.


Nema komentara

Anketa

Ustavi