RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Branko Karačić: "Zrinjski želim vratiti gdje mu je mjesto"

Napisano 02.04.2013. 06:04

Dragan Perić zadnju utakmicu kao prvi trener Zrinjskog vodio je u subotu navečer. Nakon debakla u Banja Luci (1:5), te trećeg uzastopnog prvenstvenog poraza HŠK Zrinjski se odlučio klupu povjeriti iskusnom stručnjaku Branku Karačiću.

Klub je bio prisiljen donijeti takvu odluku, a i meni su se poremetili planove jer imao sam plan otići u Slavoniju odakle mi je supruga. Jednostavno, nije bilo lako odlučiti se, no nakon razgovora s čelnicima kluba, kojima zahvaljujem na prilici, odlučili smo pokušati izvući Zrinjski iz situacije u kojoj se nalazi”, kazao je Karačić na svom prvom predstavljanju novinarima u ulozi šefa struke mostarskog Zrinjskog.

Nisam imao vremena za razmišljanje, izvlačiti pluseve i minuse, no znam što znači Zrinjski Mostaru i Hercegovinu, pa želim sa svojim suradnicima vratiti klub na mjesto koje mu pripada. Ne bojim se izazova, a nisam došao da polučim lošije rezultate, nego sam došao da ostvarimo nešto zbog čega ćemo biti ponosni svi zajedno”, dodao je.

S tri uzastopna poraza Zrinjski je pao na sedmu poziciju, a momčadi iz vrha bodovno su se udaljile.

“Cilj nam je vratiti se na one rezultate koje je Zrinjski imao jesenas, dakle puhati za vratom Želji i Sarajeva. Prvenstveno je na igračima da se probude iz letargije, da se izdignu iz problema i vrate se u gornji dio ljestvice”.

Karačić će debi imati već u srijedu i to u vjerojatno utakmici sezone za Zrinjski. Izlaz u Europu sada je realniji kroz Kup, a Zrinjski ima 0:0 iz prve polufinalne utakmice protiv Željezničara.

Rezultat je, rekao bih, obećavajući, ali i vrlo opasan. Međutim, pokušat ćemo najbolju ekipu u BiH izbaciti iz Kupa i bilo bi lijepo kada bi u finalu bio hercegovački derbi, da igraju Zrinjski i Široki Brijeg”, zaključio je bivši trener Širokog, a novi Zrinjskog Branko Karačić.

U stručnom stožeru Karačiću će prvi pomoćnik biti Dalibor Cvitanović, dosadašnji voditelj omladinske škole HŠK Zrinjski, a drugi pomoćnik Mario Maka Ivanković, bivši kapetan momčadi. Trener vratara ostaje Vladimir Vasilj.

bljesak|hb.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi