RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čilić slomio Federera u tri seta i ušao u finale!

Napisano 07.09.2014. 11:23
Marin Čilić

Marin Čilić uspio je što se malo tko nadao, pobijedio je najvećeg ikada u tri seta, sa 6:3, 6:4, 6:4 za sat i 46 minuta igre i ušao u finale US Opena. Roger Federer bio je u nevjerici, mislio je da ima formu, igru i sve preduvjete za finale i osvajanje Grand Slam turnira nakon Wimbledona 2012. godine. Mislio je da nakon 2008. godine može ponovno slaviti i na američkom tlu, na kojem ima pet titula u nizu.

Ali nije ovo bio dan za velikog Švicarca, sve je ovaj put bilo u znaku najboljeg hrvatskog tenisača - prvog nakon Gorana u finalu Grand Slam turnira! A ni Goran nije uspio doći do finala US Opena nikada u karijeri, njemu je neprelazna prepreka bio Pete Sampras. Bio je i Marinu Roger enigma sve dosad jer igrali su pet puta i svaki put je izgubio. No ova će pobjeda isprati svu gorčinu silnih poraza.

Moglo se to "nanjušiti" odmah na početku jer čim je drugi put došao na red da servira, Čilić dolazi do breaka. Ali nije to bio uobičajeni break, daleko od toga! Federer je imao 40:0 i sve je izgledalo kao gem za njega, a potom je Čilić sa šest poena u nizu došao do 3:1 u gemovima i nije ispuštao prednost do samog kraja, na svaki je pritisak odolijevao i kad je servirao za set nije dozvolio Federeru da osvoji ni poen, a set je osvojio asom!

Vidjelo se već nakon tih uvodnih 28 minuta da kiša i kašnjenje od pola sata nije narušilo njegovu koncentraciju, a nije ni publika, koja je žestoko navijala za Švicarca, čak su i ometali Čilića na servisu. Među njima je bio i veliki Michael Jordan. Nije pomoglo. U drugi set ušao je još žešće, oteo je servis Federeru na samom startu i ponovno nije ispuštao svoj sve do kraja. I ponovno je završio asom, jedino što mu je trebalo 38 minuta i dopustio je protivniku jedan poen.

I potom je stiglo ono pravo, svima je u glavi bio epski povratak Rogera Federera, kao i u četvrtfinalu protiv Gaela Monfilsa, francuskog tenisača koji je vodio 2:0 u setovima i imao dvije meč lopte. Samo, Francuz nema trenera, a na Čilićevoj je strani Goran Ivanišević, čovjek koji je prošao sve što Čilić sad prolazi i pomogao mu je da vrati samopouzdanje jer sve ostalo je ionako imao. Vidjelo se to u trenucima kad je Federer stigao do svog prvog breaka i vodio 2:0. Čilić nije očajavao niti pao u igri, vratio je servis natrag i krenuo na sve ili ništa, kod 3:3 je ponovno stigao do breaka i kod servisa za meč pogodio tri asa, ponovno nije dopustio ni poena Švicarcu, a završio je set u 40 minuta igre.

Večernji list


Nema komentara

Anketa

Ustavi