RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dejan Lovren potpisao za Lyon

Napisano 13.01.2010. 15:28

Lyon

Dejan Lovren postao je i službeno igrač francuskog Lyona. Posao je uspješno završen u protekla dva dana, a naš će nogometaš uskoro biti predstavljen tamošnjoj javnosti...

Stoper zagrebačkog Dinama i novopečeni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren otputovao je u ponedjeljak u Francusku kako bi dogovorio i posljednje pojedinosti transfera prije potpisa ugovora, a u srijedu je taj posao konačno priveden kraju.

Lovren je pritom obavio i potrebne liječničke preglede.

Premda se uprava Lyona nije željela razbacivati izjavama prije nego što sve bude gotovo, bilo je jasno da je Lovrenov prelazak samo pitanje vremena.

Visina odštete, razumljivo, ostaje nepoznanica, ali pretpostavlja se da je višestruki francuski prvak za Dejana Lovrena izdvojio oko osam milijuna eura.

Lyon je trenutačno šesta momčad francuskog prvenstva. Nakon 19 odigranih kola imaju 29 bodova, 14 manje od vodećeg Bordeauxa, a u Ligi prvaka čeka ih osmina finala u kojoj će odmjeriti snage s Real Madridom.

Trener Lavova je Claude Puel, a Lovrena čeka igračka konkurencija poput Brazilca Crisa ili Francuza Jean-Alaina Boumsonga.

Sportnet.hr


 

Podsjećamo, Dejan Lovren rođen je 5. 7. 1989. godine u Kraljevoj Sutjesci, a Mladen Bartulović 4. 10. 1986. u Bradašima, zaseoku na putu Bijelo polje - Veliki Trnovci. Zajedno s obiteljima i desetak tisuća Hrvata iz sutješkog kraja rodna ognjišta napustili su ratne 1993. godine. Oba su nogometnu karijeru započeli u izbjeglištu u Njemačkoj, a nakon sedmogodišnjeg progonstva po povratku u Hrvatsku, Lovren je igrao u pionirima Karlovca, zatim u omladinskim selekcijama Dinama, te nakon jednogodišnjeg kaljenja u Interu iz Zaprešića, postao standardni prvotimac i jedan od najboljih igrača Dinama. Mladen Bartulović igrao je u Valu iz Kaštela, odakle se preselio na Poljud i već u 18-oj godini debitirao u prvom timu Hajduka, kojeg je tada vodio Blaž Slišković.

kraljeva-sutjeska.com

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi