RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Desetkovani Zrinjski izvukao aktivan rezultat protiv favoriziranih Bugara

Napisano 09.08.2018. 23:25

Iako su izgubili od Ludogoretsa, pravak BiH, Zrinjski može biti ponosan na svoju igru. U Razgradu je završilo s minimalnih 1:0, Ludogorets je bio bolji, ali desetkovani Plemići pružili su dobar otpor favoriziranim Bugarima. Iako nisu zabili pogodak, imaju itekako aktivan rezultat za uzvrat. Bez Aćimovića, Bekića, Stojkića, Brkića, Barišića, Rustemovića i Galića, Ante Miše je sastavio ekipu koja odlično odigrala protiv bugarskog prvaka, piše Dnevnik.ba.

Očekivano, domaćini su od samog starta krenuli ofenzivno i tražili taj rani pogodak. Zrinjski se dobro branio protiv tih omalenih i brzih Brazilaca, ali su u 16. minuti primili pogodak kakav nisu očekivali - iz prekida.

Wanderson je izveo korner, vratar Soldo je otišao u prazno, a lopta dolazi na glavu iskusnom rumunjskom braniču Cosminu Moti koji ju lagano prosljeđuje u mrežu za vodstvo Ludogoretsa.

Morao je Zrinjski tada igrati nešto ofenzivnije, a nakon nekoliko minuta shvatili su da mogu ugroziti favorizirane domaćine, Prvo je Filipović zaprijetio iz slobodnjaka iz dobre pozicije s 18 metara, no pucao je preko gola.

Vidjeli smo nalet Plemića i u 24. minuti kada Todorović snažno puca, ali vratar Renan odlično brani. Već u sljedećem napadu udarac je isprobao i Čirjak, ali ponovno Renan krajnjim naporom odbija loptu u korner. Dvije velike prilike za Mostarce, ali istakao se brazilski vratar.

U drugom poluvremenu gledali smo mirniju utakmicu sve do 70. minute kada je Ludogorets krenuo po drugi pogodak. Najbolju priliku domaćini su imali nakon brazilske kombinacije. Natanael je lijepo prošao po lijevoj strani i kao na pladnju servirao loptu za Marcelinha, ali Neven Laštro je na pravom mjestu i blokom spašava siguran pogodak.

Nije se znalo odakle je Ludogorets opasniji, s lijeve ili desne strane ili iz sredine. Sjajno su se ubacivali i kombinirali svi ti silni Brazilci, ali mostarska obrana nije popuštala. Zrinjski je čekao svoju priliku iz kontranapada, možda bi se nešto i izrodilo iz toga da su bili precizniji i okomitiji. Prebrzo su gubili lopte, kada bi ih napokon osvojili i dozvoljavali su bugarskom prvaku da konstantno stišću obruč oko njihovog šesnaesterca.

U finišu susreta dva puta su Bugari imali velike prilike, ali fantastično je Antonio Soldo poskidao njihove udarce. Iako je ponajveći krivac za taj pogodak, vratar Zrinjskog je imao sjajnu utakmicu, bio je najbolji u redovima Mostaraca.

Na kraju je završilo s 1:0, ali Zrinjski u uzvratu u Širokom Brijegu ima aktivan rezultat te su na trenutke u ovoj utakmici pokazali da se mogu itekako zaprijetiti Bugarima. Osim dobre izvedbe nogometaša, sjajni su bili i mostarski navijači. Bez ijednog incidenta 40-ak Ultrasa je tijekom cijele utakmice nadglasalo bugarske navijače.


Nema komentara

Anketa

Ustavi