RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatica iz Bosne jedna od najljepših atletičarki na EP-u Berlinu

Napisano 09.08.2018. 23:27

Europsko atletsko prvenstvo u Berlinu pamtit će se kao veliko natjecanje u kojem su Hrvati imali najbrojniju reprezentaciju do sada. Izbornik Mladen Katalinić u Berlin je imao 11 atletičarki i 11 atletičara u 'kraljici sportova'.

No, u Berlinu su sve oči uprte u jednu Hrvaticu koja ne nastupa za Hrvatsku već Austriju. Riječ je o Ivoni Dadić austrijskoj višebojki koja je ujedno i jedna od favoritkinja za medalju u ovoj disciplini, piše Dnevnik.ba.

Ivonini roditelji su Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji su Austriji preselili zbog rata. Otac Nino rodom je iz Bugojna, a majka Danica iz Buškog Blata.

Ivona je prije četiri godine dobila i nagradu 'Večernjakova domovnica' kao najbolja hrvatska sportašica u iseljeništvu, a na pitanje smatrali se Hrvaticom, Bosankom ili Austrijanka, odgovara: 'Hrvatica u austrijskom dresu'.

S europskih prvenstava već ima dvije medalje. Prije dvije godine u Amsterdamu je osvojila brončanu, a prošle godine u Beogradu srebrenu medalju.

Nastupila je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. u disciplini sedmoboj, te su je proglasili najljepšom sportašicom. I u Berlinu privlači poglede s tribina, no nju više brinu njeni nastupi na natjecanju.


Nema komentara

Anketa

Ustavi