RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gari Kasparov 10. kolovoza u Širokom Brijegu

Napisano 09.08.2010. 11:35

Prvo je u nedjelju, 8. kolovoza, u Širokom Brijegu održan međunarodni šahovski turnir. Na turniru je sudjelovao rekordan broj šahista njih 148 među kojima čak sedam velemajstora i 11 međunarodnih majstora. Prvo mjesto osvojio je međunarodni majstor Zoran Runić iz Bijeljine, drugo Širokobriježanin Mladen Palac, a treće Dragiša Blagojević iz Crne Gore. Mogli bismo reći da je turnir uvertira za utorak, 10. kolovoza, kada će Široki Brijeg posjetiti jedan od najboljih šahista svih vremena Gari Kasparov.

Kasparov će odigrati u utorak u hotelu "Park" s početkom u 17:00 sati humanitarnu simultanku. Osim humanitarne simultanke, ovim činom šahovski velemajstor želi iskazati prosvjed protiv odluke Šahovskog saveza Bosne i Hercegovine o podršci aktualnom vodstvu FIDE i izraziti podršku Šahovskom savezu Herceg-Bosne.

Naime, Kasparov na novim izborima unutar FIDE podržava svog nekadašnjeg najvećeg rivala, Anatolija Karpova, jer je mišljenja da je trenutno rukovodstvo nesposobno i korumpirano, te da će se šah popularizirati dovođenjem bivšeg velikog šahovskog velemajstora na čelu međunarodne šahovske organizacije.

Gari Kasparov je također politički angažiran u svojoj zemlji, gdje je bio pripadnik antiputinovske koalicije, a zbog svog političkog angažmana je bio završio i u pritvoru.

Zanimljiva stvar u životu ovog velikog šahiste, da već 14 godina ljetuje u Makarskoj, otkud će i doći u Široki Brijeg.


Nema komentara

Anketa

Ustavi