RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zrinjski se časno oprostio od Europe

Napisano 06.08.2010. 12:15
Zrinjski-Odense

HŠK Zrinjski se sinoć časno oprostio od Europske lige odigravši samo 0:0 sa Odenseom. Utakmici je nazočilo oko 10.000 gledatelja koji su kući otišli uglavnom zadovoljni svjesni da se u ovom trenutku nije moglo više.

Plemići su većinu susreta bilo bolji protivnik, ali to je mala utjeha za vjerne navijače Zrinjskog koji su stvorili paklenu atmosferu na stadionu pod Bijelim Brijegom. Jović je na teren izveo najavljeni sastav: Melher, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Selimović, Sušić, Žižović, Dragičević, Zadro, Ivanković, M. Aničić

Zrinjski je bolje otvorio utakmicu te preuzeo inicijativu, i u prvih desetak minuta imali su Plemići nekoliko odličnih akcija. U tim trenucima činilo se da će gostujući vratar svaki čas kapitulirati, a Ultrasi su napravili pravi delirij na tribinama.

Imali su Plemići u tim prvim minutama i par udaraca iz kuta, ali nije bilo akcija koje bi se pretvorile u pogodak. Do kraja prvog dijela Zrinjski je bio puno agilniji dok su se gosti uglavnom orijentirali na obranu svojih vrata. Vrijedi istaći udarac Stjepanovića preko vrata, slobodne udarce Ivankovića i Žižovića, te dobar pokušaj Aničića glavom. Gosti su tek pred kraj prvog dijela pokušali ugroziti Melhera, ali bez nekih velikih prilika. Na odmor se otišlo sa 0:0, i ostaje žal što se dobra igra Zrinjskog nije isplatila sa nekim pogotkom u mreži gostiju.

I u drugi dio Plemići ulaze bolje, ali nažalost ni to nije rezultiralo pogotkom. Ultrasi su i dalje bili 12 igrač svoga kluba i neumorno bodrili Plemiće. Gosti su bili zadovoljni rezultatom i nisu baš pokušavali otvoriti svoju igru. Najbolju šansu imao je Selimović u 60 minuti, ali njegov šut je otišao tik pored vrata gostiju. Imao je poslije toga i Žižović priliku, ali gostujući vratar brani njegov šut. Kako se bližio kraj i gosti su pokušali ozbiljnije ugroziti Melhera, i najbolju priliku imali su u 78 minuti kada vratnica spašava Zrinjski. Nakon toga prva i jedina izmjena u Zrinjskog kada iz igre izlazi Sušić, a ulazi Pehar. Do kraja jalova nadmoć Zrinjskog, ali se rezultat nije mijenjao.

Utakmica je tako završila 0:0 i rezultatom mogu biti zadovoljniji gosti koji su uostalom svoj plan ispunili. Nakon svega ne mogu se oteti dojmu da je Odense večeras bio zreo za poraz jer ono što smo vidjeli od danskih zvijezda nije nikakav ekstra nogomet. Da je trener Zrinjskog imao na raspolaganju još par nogometaša sasvim sigurno bi se dvomeč drugačije završio, ali sada nije vrijeme za širu analizu.

Ekipa zrinjski.info čestita nogometašima Zrinjskog na uspješnoj Euro prezentaciji ove godine, a najveće čestitke idu Ultrasima koji su još jednom pokazali da su neprikosnoveni na ovim prostorima.

 

zrinjski.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi